woensdag 8 december 2021

Alles over Ambacht

Politie zoekt getuigen van autobranden in Van Polanenstraat

15 mei 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De politie zoekt getuigen van de branden in de Van Polanenstraat. In die straat ging een auto in vlammen op. Dat gebeurde om 4.00 uur 's nachts op donderdag 13 mei. Niemand raakte gewond. Omdat dit niet de eerste brand was in die straat, zoekt de politie getuigen. 

In de Van Polanenstraat was er twee keer eerder brandstichting. De eerste keer was in de nacht van 26 maart om 01.21. Toen brandde er een auto van hetzelfde gezin uit. Ook op 3 mei was de brandstichter actief, alleen bleef het toen bij een poging. Dit was om 3.10 uur ’s nachts.

Signalement verdachte
Het onderzoek naar de dader is in volle gang. Er zijn sporen en camerabeelden veiliggesteld. Verder is er buurtonderzoek gedaan. Zo is de politie op zoek naar een jongen met een licht grijs bubbeljack met capuchon en een zwarte trainingsbroek met witte schoenen die op een van de dagen voor de brand in de Van Polanenstraat liep en de auto’s bekijkt. Wellicht deed hij vooronderzoek. Op 3 mei droeg de dader een donkere winterjas en een lichte broek. Ook hier had hij een capuchon op.

Tiplijn
Heb je iets gezien of gehoord woensdag op donderdag 13 mei tussen 3.30 en 4.30 uur. Of heb je informatie over de branden van 3 mei en 26 maart? Bel dan 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto Gerard van Helden

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!