zondag 28 november 2021

Alles over Ambacht

Politie deelde afgelopen jaar 80 coronaboetes uit in ons dorp

13 april 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen jaar heeft de politie in ons dorp 80 coronabekeuringen uitgedeeld. Dit is het laagste aantal van alle Drechtsteden. In onze gemeente zijn de meeste boetes uitgeschreven voor overtreding van de avondklok; 62,5% van het totaal. Dat is iets onder het landelijk gemiddelde van 64%, zo blijkt uit een jaaroverzicht van de politie.

Naast overtredingen van de avondklok gaf de politie relatief veel boetes op grond van de noodverordening, maar liefst 30,0% van het totaal. Andere boetes werden uitgedeeld, omdat Ambachters zich niet hielden aan de anderhalvemeter-regel, de mondkapjesplicht en de verboden op groepsvorming en alcohol in publieke ruimtes.

Avondklok

50 (62,5%)

Noodverordening

24 (30,0%)

Veilige afstand

3 (3,8%)

Mondkapjesplicht publieke ruimte

1 (1,3%)

Verbod alcohol

1 (1,3%)

Verbod groepsvorming

1 (1,3%)

Mondkapjesplicht in personenvervoer

0 (0,0%)

Totaal

80 (100%)


Drechtsteden
In vergelijking met de andere Drechtsteden deelde de politie in ons dorp het minste aantal coronaboetes uit, op de voet gevolgd door Alblasserdam. Het hoogste aantal behaalde Dordrecht met 941 coronaboetes, wat logisch is volgens een politiewoordvoerder. "In steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op in dorpsgemeentes", aldus de woordvoerder. "Ook is er daarom in steden meer politie op straat."
 

Dordrecht

941

Zwijndrecht

163

Papendrecht

145

Sliedrecht

129

Hardinxveld-Giessendam

111

Alblasserdam

82

Hendrik-Ido-Ambacht

80


Bijna overal meeste boetes voor avondklok
In nagenoeg alle gemeentes werden de meeste boetes uitgedeeld voor de avondklok. Enige uitzondering is Alblasserdam waar de politie meer boetes uitschreef op grond van de noodverordening. Een verklaring is dat relatief veel mensen zich niet houden aan de avondklok. Een andere verklaring is dat de politie de maatregel strakker handhaaft dan bijvoorbeeld de noodverordening, zodat de avondklok tot relatief veel boetes leidt.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!