zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Foto: Cees van Meerten (FotoExpressie)

Oranjevereniging presenteert aangepast programma Koningsdag

16 april 2021 (door Sven)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vroeg uit de veren op deze dagen als je meeliep aan de Breakfast Run; verzamelen bij het ´epicentrum´ in de ochtend: Cultureel Centrum Cascade en het Gemeentehuis. Om 6.00 uur ‘s ochtends start hier de Breakfast Run, maar ook vinden de voorbereidingen plaats voor het gratis Oranje-ontbijt in de zalen van Cascade en de Aubade op het plein voor het Gemeentehuis. De uitslapers starten vaak met heerlijk struinen in het zonnetje langs alle kramen van de braderie aan de Wilhelmina- en Julianasingel, even loten kopen voor het Rad van Fortuin van showband Sandido of een stop voor een broodje hamburger of gerookte paling. Wellicht wel allebei bij grote trek? Vervolgens door naar de Kermis voor een rit in de botsauto’s, rondjes draaien tot je ‘misselijk’ wordt in de Rups en jouw krachten tonen op de boksbal.

Nieuwbouwwijk Volgerlanden is weliswaar nog steeds in ontwikkeling, maar ook hier tuigt de Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana al jaren evenementen op voor de bevolking van HIA en omstreken. Denk aan: de diverse attracties en springkussens voor de KIDS, shanty-koren, kleedjesmarkt voor de jeugd om een centje bij te verdienen, de ‘oudere jeugd’ kan ook wat bijverdienen door een ‘Kofferbak-sale’, op z’n Amerikaans verkopen vanuit de achterbak van je auto. Het zuurverdiende geld kan vervolgens uitgegeven worden aan een biertje of fris op het terrein van muziekfestival Orange Garden waar jong en oud elkaar ontmoeten voor het meezingen met singer-songwriters of een dansje in het gras op de beats van de Dj’s. Meer liefhebber van instrumentale livemuziek, dan ga je ‘s avonds naar het sportpark voor de optredens van diverse fanfares en showbands tijdens de Taptoe. Ben je dan toch al in het sportpark, dan blijf je natuurlijk hangen voor het afsluitende vuurwerk.

Zomaar een schets van herinneringen aan eerdere edities Koninginne -en/of Koningsdagen.

Voorzitter Eyup Karso geetf aan: "Helaas worden we in 2021, evenals in 2020, geconfronteerd met beperkingen door Corona maatregelen ten gevolge van het Covid-19 virus. Hierdoor zullen we het nog even met herinneringen moeten doen. De Oranjevereniging staat volledig achter de maatregelen en neemt hierin haar verantwoordelijkheid, dus dit jaar wederom géén Koningsdag-viering oude stijl met grootse activiteiten en festiviteiten. Wel een klein, aangepast programma, waarover meer informatie volgt in de volgende editie van Weekblad De Brug op 21 april 2020.

Wij hopen in 2022 weer groots uit te mogen pakken met een volledig programma. We hopen dan wederom te mogen rekenen op de steun van onze leden, partners en sponsoren. Want uitsluitend door jullie steun, zijn wij in staat om een succesvolle Koningsdag voor u te organiseren. PS: om ons dorp aanstaande Koningsdag feestelijk versierd te krijgen stellen we voor onze leden een GRATIS versierbox beschikbaar. Géén nood, indien je dit jaar lid wordt, dan krijg je ook zo’n GRATIS versierbox (maximaal 200 dozen). Bij interesse stuur dan tijdig een mail naar: info@oranjevereniging-hiambacht.nl

Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana wil haar dank uitspreken aan al haar trouwe leden. Ook bijzonder veel dank aan onze vaste club van sponsoren en andere partners zoals de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, EHBO en Stichting Verkeersregelaar HIA. Door jullie financiële, materiële en/of praktische bijdrage hebben we al vele succesvolle edities Koninginne -en Koningsdagen mogen realiseren met grote bezoekersaantallen uit ons dorp, maar ook uit de regio."

Zie ook:

Lees meer over:

Koningsdag oranjevereniging
Deel dit bericht met je vrienden!