maandag 29 november 2021

Alles over Ambacht

Opnieuw overlast knalvuurwerk wijk Centrum-Oostendam

22 oktober 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - “Vannacht rond 0.40 uur was het weer raak in het centrum/Oostendam met het knalvuurwerk,” meldt een dorpsgenoot op Twitter. Op hetzelfde medium klagen andere Ambachters over knallen bij de skatebaan. De overlast blijft aanhouden, al gaf de gemeente onlangs aan dat ze het vuurwerk "meer dan zat" is. De politie deelde onlangs tien bekeuringen uit en nam veel  nitraatvuurwerk in beslag. 

Op Twitter schrijft de gemeente dat veel overlastgevers jonge kinderen zouden zijn. Daarom roept de gemeente ouders op om hun kinderen aan te spreken: “Ga het gesprek met uw kind aan en zorg voor geen overlast!”

Skatebaan
Hoewel veel overlast bij de skatebaan in het Baxpark wordt geconstateerd, is de baan niet de boosdoener volgens de gemeente. "Velen gebruiken het skatepark. Een kleine groep verknalt het en nu letterlijk. Samen moeten we er tegen strijden. Ouders moeten met hun kinderen hierover spreken, landelijk proberen we de illegale handel stop te zetten, de politie treedt lokaal op,” zo schrijft de gemeente op Twitter. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!