woensdag 27 oktober 2021

Alles over Ambacht

Wethouder onthult rookvrij bordje speeltuin Volgerlanden

16 september 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wethouder Ralph Lafleur (Gemeente Belangen) onthulde woensdagmiddag 15 september samen met enkele kinderen het nieuwe rookvrij bordje in de natuurspeeltuin aan de Sophialaan in de Volgerlanden. 

Rookvrij skatepark 
Als wethouder ruimte spant wethouder Ralph Lafleur zich ervoor in dat ook de speelgebieden in de openbare ruimte rookvrij worden. Beginnend met de natuurspeeltuin in de Volgerlanden wordt er bij (renovatie)werkzaamheden aan de grotere speelplekken in Ambacht een bordje rookvrij geplaatst. Zo komt er in de komende weken ook een rookvrij bordje bij het vernieuwde skatepark in het Baxpark. De gemeente doet zelf mee doordat vanaf 1 juli 2021 het gemeentehuis en haar omgeving volledig rookvrij zijn geworden.

Andere rookvrije plekken in Ambacht
Vanaf afgelopen schooljaar zijn alle schoolpleinen in Nederland al rookvrij geworden. Sinds de afgelopen maanden mag bij de ingangen van Cascade en de sporthallen Sophiahal en Ridderhal niet meer gerookt worden. Ook de verenigingen bij Sportpark Schildman (ASWH, IFC en DVS '69) hebben hun terreinen grotendeels rookvrij gemaakt. Verder zijn Sportfondsen zwembad de Louwert en Kinderboerderij Actief in het jeugdspeelpark volledig rookvrij geworden.

Rookvrije kindomgevingen
Samen met verenigingen, het jongerenwerk, Hi5Ambacht en de GGD zet de gemeente zich in voor een Rookvrije Generatie door plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Een volledig rookvrij terrein of rookvrije zones beschermen kinderen tegen de gevolgen van meeroken en vermindert de kans dat ze zelf gaan roken. 

Een rookvrije zone voor de ingang voorkomt bijvoorbeeld dat kinderen zich alsnog door een "rookgordijn" moeten begeven voordat zij een sportaccommodatie betreden. Als uitwerking van de lokale nota gezondheid, zijn er sinds 2019 diverse stappen gezet om te zorgen voor rookvrije kindomgevingen. 

Foto Cees van Meerten

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!