woensdag 27 oktober 2021

Alles over Ambacht

Onderwijsroute 2021 – Schoolklassen bezoeken Ambachts bedrijfsleven

8 oktober 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Onderwijsroute 2021 is gestart. Samen met leerlingen verrichte wethouder jeugd, Steven van Die, op donderdagochtend 7 oktober de opening bij firma Peekstok. De Onderwijsroute 2021 is samen met HI5 Ambacht en SOL Ambacht ontwikkeld. Tijdens de onderwijsroute op 7, 12 en 14 oktober, maken leerlingen van groep 8 tijdens een bedrijfsbezoek kennis met de technische bedrijven van onze gemeente.

Aan de onderwijsroute doen alle basisscholen en 17 technische bedrijven uit Ambacht mee. Tijdens de Onderwijsroute krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken van de technische bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht. Zo zien ze welke technische beroepen er zijn en worden ze mogelijk enthousiast gemaakt voor een technische opleiding. De Onderwijsroute sluit daarnaast aan op de Kinderboekenweek die dit jaar het thema 'Worden wat je wil' heeft.

Wethouder Steven van Die: "Het is voor jongeren belangrijk om goed na te denken over hun toekomst en hierbij ook eens te kijken naar een baan in de techniek. Techniek is breed, biedt veel kansen en is afwisselender dan je zou denken."

Laagdrempelige kennismaking

Op één dag brengen de leerlingen met hun klas een bezoek aan vier verschillende bedrijven. Zo maken ze op een laagdrempelige manier kennis met verschillende technische beroepen en bedrijven in hun eigen woonplaats.

André Flach, wethouder economie: "Onze Ambachtse bedrijven staan te springen om goed technisch personeel. Met de Onderwijsroute ervaren leerlingen zelf hoe het er bij een technisch bedrijf aan toe gaat en kunnen ze zich laten verrassen door de mogelijkheden. Met techniek kun je zo veel doen. Meer dan je denkt."

Techniekroutes

Naast de bedrijfsbezoeken krijgen de leerlingen ook een programmawerkboekje. Hiermee kunnen ze meer ontdekken over de deelnemende bedrijven en de mogelijkheden van het bijbehorende vakgebied. De dag na de bedrijvenbezoeken brengen de leerlingen met hun klas ook een bezoek aan een middelbare school. Hier krijgen ze informatie over de verschillende techniekroutes van de betreffende middelbare school. 

Fotograaf: Cees van Meerten.

 

Lees meer over:

onderwijsrute schoolklassen
Deel dit bericht met je vrienden!