zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Ohio, Kwint en Lilly die haar spreekbeurt hield.

Ohio en Kwint bij spreekbeurt in de Tweestroom

12 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen vrijdag hadden de alpaca's Ohio en Kwint een leerzame dag, zo vertelde Ohio mij. Hij was namelijk in de Tweestroom geweest, waar Lilly een spreekbeurt gaf over alpaca's. Dat vinden de dieren heel dapper, vooral Kwint. "Bij hem loopt het al dun door de broek als hij tegen drie mensen iets moet zeggen", vertrouwde Ohio mij toe. Enthousiast vertelt hij over zijn belevenissen afgelopen vrijdag:

College Tour bij De Tweestroom
We zijn vandaag op College Tour geweest. Nee, niet in Hilversum bij Twan Huys, maar gewoon hier in ‘t Ambacht bij De Tweestroom. Wat was namelijk het geval, Lilly moest een spreekbeurt houden en waar wilde ze die over houden ……….. juist over alpaca’s! Toen we dat hoorden, waren we allebei dolenthousiast en wilden we daar natuurlijk ook bij zijn. Ik moet nog steeds een beetje voorzichtig zijn, want m’n knieën zijn er jammer genoeg niet echt beter op geworden de laatste maanden, maar met wat extra trainingsrondjes is het toch gelukt om naar de Jan Wissenlaan te lopen. Onderweg zagen we op het IFC-veld nog een stelletje fanatieke sportievelingen van CardioBoxing Ambacht met een, volgens Kwint, geen dierenbeul-, maar afbeulsessie bezig. Alleen bij het zien van de oefeningen kreeg ik al kramp en verzuring in m’n bovenbeen(poot) spieren…….dat doe je toch niet voor je lol?!

Stomverbaasd
Bij school aangekomen hebben we even naar de spreekbeurt van Lilly staan luisteren. Stomverbaasd waren we dat je in groep 5 al zo durft te spreken in het openbaar. Kwint loopt het al dun door de broek als hij tegen drie mensen iets moet zeggen. Zelf heb ik daar ietsjes minder last van. Er wordt wel gezegd dat ik vijf kwartier in een uur kan lullen. Beetje overdreven vind ik dat overigens. Dat zal wel iets met de verschillende achtergrond van ons te maken hebben. Kwint is geboren in het uiterste zuiden van Nederland. In de omgeving van Maastricht en ik in het Brabantse Ulicoten. Als je tegen Kwint Limburgs goa kalle mit 'n zachte G (vrij vertaald: Limburgs gaat praten met een zachte G), dan heb je kans dat hij zich wat sneller op z’n gemak voelt.

Mooi cijfer
De spreekbeurt was zo’n succes, dat Lilly er een hartstikke mooi cijfer voor heeft gekregen. We hadden wat wol meegenomen, zodat iedereen in de klas kon voelen hoe zacht onze wol is, en die mochten de kinderen ook meenemen om het thuis te laten voelen.

Weekend na een lekker zandbad
Terug in het Jeugdspeelpark moesten we weer nodig een sanitaire stop maken in ons weitje. Want zoals jullie weten, doen we onze behoefte alleen maar daar. En na een uurtje of drie staan die blazen van ons op knappen, kan ik je verzekeren…..dus des te groter de opluchting nadien. Vervolgens een lekker zandbad en het weekend kan beginnen.

Groetjes,

Ohio

Foto OH van Ohio en Kwint

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!