woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Archieffoto

NLdoet 2021 verplaatst naar mei

14 januari 2021 (door de redactie)

DRECHTSTEDEN - Gezien de huidige coronabesmettingscijfers en de verlengde lockdown vindt het Oranje Fonds het niet verantwoord om de grootste vrijwilligersactie van Nederland door laten gaan op 12 en 13 maart. NLdoet wordt daarom verplaatst naar het weekend van 28 en 29 mei.  

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die al zijn genomen, laat de huidige situatie het niet toe om NLdoet in maart plaats te laten vinden. Klussen konden alleen aangemeld worden als ze voldeden aan de geldende coronamaatregelen. Ook kunnen deelnemende organisaties een extra bijdrage aanvragen om beschermende middelen als mondkapjes aan te schaffen. Desondanks komt maart echt te vroeg. Daarom is NLdoet naar het laatste weekend van mei verplaatst. Hopelijk is er dan – op anderhalve meter afstand - meer mogelijk.  

Reeds aangemelde klussen
De bijna 3.000 klussen die al zijn aangemeld, worden indien mogelijk verplaatst naar 28 en 29 mei. De organisaties die deze klussen hebben aangemeld, worden hierover geïnformeerd. Verenigingen en stichtingen die nog geen klus hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via nldoet.nl. De periode voor het aanvragen van een financiële bijdrage is verlengd tot 23 april 2021.

Zie ook:

Lees meer over:

vrijwilligers nldoet coronavirus
Deel dit bericht met je vrienden!