zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe Qbuzz dienstregeling per 2 juni

27 mei 2020

DRECHTSTEDEN - Vanaf 2 juni 2020 gaat Qbuzz weer vaker rijden. De capaciteit wordt verhoogd zodat mensen met een vitaal beroep of mensen die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, het OV kunnen blijven gebruiken.

Qbuzz geeft aan: "We verzorgen een zo compleet mogelijke dienstverlening, binnen de beperkingen die de maatregelen rondom de coronacrisis met zich meebrengen. Hierbij hanteren wij enkele maatregelen in de bus en trein om verantwoord reizen mogelijk te maken. De oproep blijft om zoveel mogelijk thuis te werken en drukte te mijden. Reis dus alleen als dat echt nodig is.

Nieuwe dienstregeling
Vanaf 2 juni rijden we een nieuwe dienstregeling. We adviseren elke reis vooraf te plannen in onze online reisplanner of de gewijzigde tijden in de online dienstregeling te bekijken.

De volgende buslijnen rijden nog niet:
- Buurtbuslijnen 701, 702, 704, 705, 706, 707 en 717
- Nachtlijnen

Fietsen tijdelijk niet toegestaan in trein
Voor de MerwedeLingelijn volgen wij het landelijk protocol en nemen wij per 1 juni (tijdelijk) geen fietsen meer mee in de trein. Dit is een landelijk afgestemd besluit met volledige goedkeuring en instemming van het ministerie IenW en de Provincie Zuid-Holland. De belangrijkste overweging hierbij is, dat fietsen de 1,5 meter afstand bemoeilijkt op stations en perrons, maar ook bij het in- en uitstappen en in de trein zelf. Uiteraard is een (aangepaste)fiets die dient als hulpmiddel wel toegestaan. Voor reizigers met noodzakelijke reizen zijn er alternatieven, zoals het huren van een OV-fiets of het meenemen van een vouwfiets.

Corona OV maatregelen in het kort
- Reis alleen als dat echt nodig is en je geen ander vervoer hebt;
- Maak in de bus en trein gebruik van een mondkapje (verplicht per 1 juni voor reizigers vanaf 13 jaar). Zet deze op vóór je de bus of trein instapt;
- Houd voldoende afstand in de bus en trein en bij het in- en uitstappen;
- Ga waar mogelijk lopen, of pak de fiets;
- Mijd drukte: reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Regels op haltes en stations
- Houd 1,5 meter afstand;
- Houd zoveel mogelijk rechts;
- Raak zo weinig mogelijk aan;
- Houd 4 treden afstand op roltrappen;
- Houd 5 tegels afstand op een halte of perron.
 

Lees meer over:

qbuzz dienstregeling
Deel dit bericht met je vrienden!