zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Minibieb Hieperdebieb

Nieuwe minibieb in de Schildmanstraat

10 december 2020 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Ongetwijfeld heb je al vaker gehoord van het fenomeen minibieb. Dat is niet vreemd, want in ons dorp komen er steeds meer. Zo heeft Myrna den Engelsman vandaag minibieb Hieperdebieb geopend aan de Schildmanstraat 19. Omdat de feestdagen bijna aanbreken, heeft Myrna een kerstactie opgezet.

De kerstactie is een ‘blind date’ met een boek. “Als openings- en kerstactie heb ik een aantal boeken feestelijk ingepakt. Vervolgens heb ik de boeken voorzien van een kaartje met slechts een kleine tip over de inhoud. Door zo’n boek mee te nemen verwennen lezers zichzelf of hun kind. Als ze er snel bij zijn, dan kunnen ze nog zo’n verrassing bemachtigen”, vertelt Myrna.

Voor jong én oud
De boeken zijn geschikt voor jong én oud. “Ik wil niet per definitie één genre voor volwassenen aanbieden, maar gewoon wat in mijn boekenkast staat. Hoewel ik als juf Nederlands aardig wat boeken heb, hoop ik dat andere Ambachters ook boeken willen doneren voor zowel kinderen als volwassenen. Zo wil ik toewerken naar een minibieb die echt van en voor iedereen is”, zegt Myrna enthousiast. Om de gebruikers duidelijkheid te bieden heeft ze de boeken gesorteerd. “Op de bovenste plank staan de boeken voor volwassenen en op de onderste staan de kinderboeken”.

"Ik ben gek op lezen en hou van delen”
Myrna had al heel lang de ambitie om een minibieb te beginnen. “Ik ben gek op lezen en vind het zonde als boeken stil in de kast staan. Ik hou van delen, zeker in deze gekke tijd, en vooral voor kinderen blijft lezen belangrijk. Daarbij wil ik het leesenthousiasme van mijn eigen kinderen verder aanwakkeren door er een gezinsprojectje van te maken.” Tot slot wil Myrna nog benadrukken dat de minibieb echt voor iedereen toegankelijk is en blijft. “Iedereen kan gratis boeken meenemen, ruilen, lenen of iets moois brengen”.

Fotograaf: Myrna Den Engelsman-Plasman
Fotograaf: Myrna Den Engelsman-Plasman
Fotograaf: Myrna Den Engelsman-Plasman
Foto Myrna Den Engelsman-Plasman

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!