woensdag 8 december 2021

Alles over Ambacht

Nieuwe uitgave Swindregt Were: over scheepswerven en sloperijen

Nieuw themanummer Swindregt Were: over bouwers en slopers

13 november 2021

ZWIJNDRECHSTE WAARD - Het nieuwe nummer van de periodiek Swindregt Were (SW) is verschenen. SW wordt uitgegeven door het Historisch genootschap in Hendrik-Ido-Ambacht en de Historische Vereniging Zwijndrecht en verschijnt twee keer per jaar. 

Over scheepswerven en -sloperijen 
“Boten bouwen. Bouwen en moeren, voornamers, smeer en vet. Terwijl andere ondernemers de kunst verstonden om die reuzen van staal weer uit elkaar te halen. Daarover gaat het in deze uitgave van periodiek, over zowel de scheepsbouw (in Zwijndrecht) als de scheepssloperijen (in Hendrik-Ido-Ambacht), schrijft redacteur dr. René van den Berg in “Van de redactie”.

Hij vervolgt: “Ik moet zeggen dat mijn mederedacteuren daar bewonderenswaardig veel werk voor hebben verzet. Maurice de Jongh en Kees Popijus verrichtten met ijzeren doorzettingsvermogen die taak om opheldering te krijgen over de oudste scheepswerf in Zwijndrecht. En in gedachten zie ik Willem Schneider op zijn stalen ros de ronde doen om materiaal te verzamelen over de Ambachtse  bedrijven van Frank Rijsdijk, Stolk en Van Dalen. Bouwers en slopers…” 

Dit prachtige nummer over de maritieme sector in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht is onder meer te koop in de winkel van De Brommert te Hendrik-Ido-Ambacht. De kosten zijn slechts vijf euro.
 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!