zondag 28 november 2021

Alles over Ambacht

Nieuw skatepark volop in gebruik

16 augustus 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het nieuwgebouwde skatepark in het Baxpark wordt volop gebruikt door de jeugdige liefhebbers. In september zal het formeel in gebruik genomen worden. De gemeenteraad heeft in december 2020 ingestemd met de aanleg van dit nieuwe park, waarbij de jongeren bij de opzet en inrichting zelf nadrukkelijk hebben meegedacht. Jongeren en politie zijn positief over het park.

Wijkagent Ton Brouw zag dit weekend veel jongeren in het nieuwe skatepark. Op Twitter schreef de agent:

"Zeer rustige avonddienst. Dit geldt niet voor het nieuwe skatepark in het Baxpark. Wat een succes!!! Heel de middag en avond bommetje vol met skates stepjes etc. Heerlijk voor de jeugd👌👌"

Hoewel de agent positief was, laten sommige Ambachters een ander geluid horen. Zij wijzen op het vele zwerfafval dat de skaters dit weekend hebben achtergelaten rond het skatepark. Een enkeling klaagde ook over geluidsoverlast.

Kosten nieuwe skatepark
De kosten van het nieuwe park bedragen € 150.000,- die uit de CAI-gelden worden betaald. De gemeenteraad, met uitzondering van de SGP-ChristenUnie, besloot tijdens de raadsvergadering in december 2020 tot een extra verhoging van € 40.000,- voor de aanleg van het nieuwe skatepark.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!