zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Nel van Dijke krijgt Pluim van Ambacht opgespeld

15 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op maandag 14 juni kreeg Nel van Dijke van burgemeester Jan Heijkoop de Pluim van Ambacht opgespeld. De pluim is een zilveren veer voor Ambachters die zich op een bijzondere manier hebben ingezet in ons dorp. Nel kreeg de pluim vanwege haar grote rol bij enkele langdurige vrijwilligersprojecten, zoals haar jarenlange vrijwilligerswerk in de Blije Borgh. Verder maakte Nel tientallen jaren kaarten met de creatieve club zonder naam en was ze dertig jaar actief bij Welkom aan Tafel in het Hervormd Jeugdcentrum. 

Vorig jaar ging de pluim naar Arie Verhoeven en Floris Dam. Arie had zich jarenlang ingezet voor de kerkelijke Gereformeerde Gemeente en was enkele jaren bestuurslid van de Vereniging tot het Verstrekken van Onderwijs op Gereformeerde Grondslag. Daarnaast vervult hij al jaren een actieve rol in het bestuur van het Historisch Genootschap. 

Floris Dam
De 21-jarige Floris Dam had zijn pluim verdiend, omdat hij mantelzorger is voor zijn 48-jarige verstandelijk gehandicapte oom Allard. Floris is als mantelzorger toegewijd, enthousiast en betrokken.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!