zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan mantelzorgers

8 september 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Vanmiddag bezocht koningin Máxima een aantal mantelzorgers en hun naasten in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk. Het bezoek staat in het teken van de impact van de coronamaatregelen op mantelzorgers, de naasten voor wie zij zorgen en mantelzorgondersteuners.

In Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht spreekt Koningin Máxima met cliënten bij hen thuis. Ook spreekt zij hun mantelzorgers en de zorgverleners die mantelzorgondersteuning bieden. Koningin Máxima helpt bij de activiteiten van de mantelzorgers en de ondersteuners, zoals het voorlezen van de krant en samen koffie drinken.

Mantelzorg
Mantelzorg omvat alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Om mantelzorgers te ontlasten, kunnen professionals of vrijwilligers de mantelzorgers ondersteunen door de zorg tijdelijk over te nemen. Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, is de mantelzorg voor kwetsbare mensen veranderd. De zorg gaat waar mogelijk door, waarbij de basisregels rond hygiëne worden gevolgd en het kan voorkomen dat er meer zorg op afstand wordt georganiseerd.

Belangstelling
In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.

Foto Rotapool - Mischa Schoemaker

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!