zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

IJsclub Rijsoord & Omstreken ook getroffen door lockdown

19 januari 2021 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Vanwege de huidige lockdown mag de IJsclub Rijsoord & Omstreken haar ijsbaan voorlopig niet gebruiken. Dat meldde een woordvoerder van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond waar Rijsoord bij hoort. Omdat het ook onzeker blijft of er voldoende ijs komt, zet de vereniging haar landijsbaan voorlopig niet onder water. 

Deze week wordt er weinig kou verwacht. "De kou trekt zich terug en we krijgen hogere temperaturen met een herfstachtig weertype. Donderdag verwacht ik zelfs een stevige wind", vertelt weerman Gert de Bruijn. "Na vrijdag lijkt de temperatuur te gaan dalen en daarna is het afwachten of de kou oprukt naar onze regio". Qua weer blijft het dus spannend of de ijsbaan al dan niet opengaat. 

Spelbreker corona
Een serieuze spelbreker blijft corona. "Van de veiligheidsregio mag de ijsbaan niet open, omdat inperking van het aantal schaatsers op de baan vrijwel onmogelijk is. Bovendien mogen we geen chocolademelk, koffie en een broodje worst verkocht worden", vertelt een woordvoerder van de ijsclub. "Dit is echt een tegenvaller, temeer omdat we de schaatsers graag hadden ontmoet in ons nieuwe bezoekerscentrum 'De IJsvogel'. Met dit centrum zijn we er in elk geval wel klaar voor als de winter komt en corona verdwenen is". 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!