IFC klasse beter dan RKSV Minor

22 september 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de derde competitieronde boekte IFC zijn tweede (thuis) overwinning, dit door een overtuigende 5-1 op RKSV Minor uit het Zuid-Limburgse Nuth. In de prille competitie is IFC nu op doelsaldo de koploper in de hoofdklasse B.

Trainer Jack van den Berg kon naast Nico Ramos en de geschorste Levi Marengo ook niet beschikken over de geblesseerde topschutter Yoeri Rombouts.

Minor begon het beste aan de wedstrijd en kwam in de 5e minuut al op een 0-1 voorsprong toen Mephtah het meest attent was toen de bal na inzet van Amory van het aluminium terug stuiterde. Even later voorkwam de IFC keeper Jesper Harmans een tweede tegentreffer door Ceylan Amory.

Hierna nam IFC het heft in handen en binnen een bestek van negen minuten werd de achterstand omgebogen naar een grootte voorsprong van 4-1. Eerst scoorde Gilliomar Leona na een corner de gelijkmaker in de 15e minuut. Nog geen 90 seconde later was het aanvoerder Danny Slingerland die optimaal profiteerde van een fout in de Limburgse opbouw 2-1. Vijf minuten later een prima aanval en na een steekbal van Mike Langerak omspeelde Mitchel Ott de doelman en tikte de bal in het verlaten doel 3-1. In de 23e minuut was het middenvelder Perry van Eijken op aangeven van Danny Slingerland die de stand en ook de ruststand op 4-1 bracht.

Na de rust zette Minor weliswaar aan, maar uitzicht op een beter resultaat kregen ze nooit. Dit hoewel trainer van den Berg zijn team wel vocaal bij de les moest houden en keeper Harmans ook Grens in een één op één situatie de baas was. Integendeel de van origine als rechtsbuiten opgeleide Elson do Rosario Almeida ondernam en rush naar voren maar via de doelman ging de bal in het zijnet. Hetzelfde lot was een inzet van Gilliomar Leona beschoren na een slimme voorafgaande hakbal van Mitchel Ott. Ruim 15 minuten voor het eindsignaal was het Esey Kiflom Tsegay die doelman Rik Klyn koppend passeerde uit een voorzet van Leona en voor de 5-1 eindstand zorgde.

Zoals een aanwezig bestuurslid van Minor na afloop aangaf: Kwaliteit en klasse verschil in het voordeel van IFC, de nieuwe prille koploper. Alle drie de competitie thuiswedstrijden tegen deze tegenstander wist IFC nu telkens ruim te winnen.

Voor zondag 27 september staat voor IFC een uitwedstrijd in Zundert bij en tegen Moerse Boys gepland, waartegen in de voorbereiding thuis gelijkgespeeld werd.

IFC - Minor: 5-1 (4-1).
5. 0-1 Anass Mephtah, 15. 1-0 Gilliomar Leona, 16. 2-1 Danny Slingerland, 21. 3-1 Mitchel Ott, 23. 4-1 Perry van Eijken en 73. 5-1 Esey Kiflom.

Opm. scheidsrechter Dhr. L. Tissingh uit Heerlen bijgestaan door dhr. J. Eimers (beiden waren ook official in de laatste wedstrijd van IFC in het vorige seizoen uit bij RKZVC) en dhr. C. Arevalo de Weever gaf een gele kaart aan Langerak (IFC).

Spelers IFC: Jesper Harmans; David Almeida, Dylan Vyent, Hermon Tekleab, Perry van Eijken (74. Giovanni Cairo), Danny Slingerland, Gilliomar Leona, Mitchel Ott (80. Nayron Mathilda), Patrick Fonseca (63. Esey Kiflom Tsegay), Elson do Rosario Almeida en Mike Langerak.