vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

IFC Girls Academy zoekt voetballende meiden

6 juli 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het laatste jaar is op sportgebied voor veel meiden en jongens toch wel apart geweest. Veel sporten, vooral binnensporten, konden niet meer doorgaan. Gelukkig hebben alle teams van de IFC Girls Academy wel steeds door kunnen trainen. En dat werd dan ook met veel plezier gedaan. Tweemaal per week kwamen de teams in actie om tijdens trainingen de conditie op peil te houden, maar ook om plezier te maken.

"Vooral het sociale aspect was in deze periode belangrijk”, vertelt coördinator Ben Bakker. “Heel leuk ook dat sommige speelsters vriendinnen meebrachten en een aantal zijn ook blijven hangen bij de club. In de afgelopen maanden dat die meiden nu meetrainen, zie je ook dat het plezier er van afspat. En dat is mooi om te zien. We zijn zelfs bezig met het formeren van een extra team voor de meiden in de leeftijdscategorie 15, 16 en 17 jaar.”

Aanvulling nog welkom
Aanvulling op het meidenteam is nog welkom, vertelt Ben. “Op dit moment komen we eigenlijk nog een speelster of vijf tekort. Dus wellicht zijn er nog meer vriendinnen die het voetballen altijd al leuk gevonden hebben, maar nooit de stap hebben gemaakt om zich aan te melden. Maar wellicht zijn er ook meiden die van sport willen switchen. Ook zoekt de IFC Girls Academy nog keepsters van 17 jaar en ouder. Behalve het tweemaal per week trainen wordt er natuurlijk iedere week gevoetbald. En daarnaast worden er gedurende het seizoen nog heel veel andere dingen georganiseerd voor het team. Voor teamkleding wordt gezorgd. Iedereen die meer informatie wil hebben kan even contacten met Ben Bakker via shandunc@caiway.nl”.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!