zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Heringerichte Kerkstraat vanaf vrijdag 18 december weer open

17 december 2020 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vrijdag 18 december om 16.00 uur gaat de Kerkstraat weer open. De straat was sinds 19 oktober beperkt toegankelijk, omdat ze werd aangepakt. Zo heeft een aannemer de verouderde bestrating vervangen en de straat verkeersveiliger ingericht. 

De afgelopen maanden heeft de gemeente de Kerkstraat opnieuw ingericht, vanaf de Graaf Willemlaan tot aan de Veersedijk. Hoewel de straat een 50 km/u-zone gebleven is, zijn er snelheidsbeperkende maatregelen doorgevoerd. Zo is de straat iets bochtiger gemaakt, waarvoor de aannemer de stoepen hier en en daar heeft verbreed. Verder heeft de gemeente fietsstroken voorzien, evenals twee nieuwe bushokjes.

Omliggende voetpaden, parkeervakken en inritten
Bij de herinrichting heeft de gemeente ook de voetpaden, parkeervakken en de inritten aangepakt naar de Damweg, Hoogtstraat, Oranjestraat en Waalstraat. Het parkje langs de Kerkstraat krijgt nieuwe paden en extra beplanting. De Damweg herstraat de gemeente deels met straatbakstenen. Dat lijkt het laatste deel van het project te zijn; op 17 december was de aannemer vooral nog in de Damweg bezig. De andere delen leken nagenoeg voltooid te zijn. 

Veiliger fietsen en verbod doorgaand vrachtverkeer
Met deze herinrichting wil de gemeente de bestrating, die versleten is, vervangen en het gebied meer passend maken bij het historisch karakter van de Waaloevers. Daarnaast wil de gemeente er voor zorgen dat de Kerkstraat veiliger wordt voor fietsers, door het aanbrengen van fietsstroken en het verbieden van doorgaand vrachtverkeer.

Foto Jan-Willem Schneider

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!