zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

H.I. Ambacht houdt 100.000 euro in de zak dankzij amendement over dak van school

10 december 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De elektrische installatie op het dak van de nieuwe Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht krijgt toch geen ombouw. Daarmee bespaart de gemeente 100.000 euro. “De ombouw had geen andere functie dan de installatie aan het zicht onttrekken”, aldus fractievoorzitter Oene Doevendans van Realistisch Ambacht, de initiatiefnemer tot de besparing.

Hij diende samen met de fracties van D66, EVA en AUB een amendement in bij de behandeling van de winternota op 7 december. Doevendans: “Wij vinden een ton aan gemeenschapsgeld een onverantwoorde uitgave om het dak alleen maar iets mooier te maken.” Dankzij steun van VVD, PvdA en vier raadsleden van GemeenteBelangen werd het amendement aangenomen.

Het nieuwe schoolgebouw heeft een BENG-keurmerk (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Om dat te behalen is een warmtepomp gebruikt en luchtzuiveringsinstallaties. Die staan op het dak.

Doevendans: “Hoewel Realistisch Ambacht deze opbouw op het dak ook niet echt fraai vindt, is 100.000 euro echt te veel geld om ze uit het zicht te krijgen. Dan maar een tikje minder mooi, het gaat tenslotte wel om besteding van gemeenschapsgeld.”

Realistisch Ambacht is sinds een jaar een van de partijen in de Ambachtse gemeenteraad. Doevendans maakte zich toen los van de VVD en wil aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen als volwaardige partij meedoen. “Zoals onze partijnaam al zegt, willen we vaker en beter met kritische blik kijken naar het waaróm van politieke en bestuurlijke keuzes en de hoogte van uitgaven.”
 

Lees meer over:

besparing dak school
Deel dit bericht met je vrienden!