zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

GGD Zuid-Holland Zuid gaat positieve testuitslagen van CovidTestNederland.nl meetellen

2 november 2020

DRECHTSTEDEN - De positieve uitslagen van inwoners van de regio Zuid-Holland Zuid die getest zijn in een van de teststraten van CovidTestNederland.nl in Rotterdam en Dordrecht, worden sinds vandaag doorgegeven aan GGD Zuid-Holland Zuid. Dit houdt in dat CovidTestNederland.nl dagelijks de data van positief geteste personen naar de GGD Zuid-Holland Zuid stuurt . De positief geteste inwoners worden hierdoor meegenomen in het bron- en contactonderzoek van de GGD. Dit draagt bij aan het gezamenlijke doel, de bestrijding van het coronavirus en aan een completer beeld van de huidige verspreiding van het virus.
 
Alles op de rit
CovidTestNederland.nl deelt vanaf heden op dagelijkse basis de positieve uitslagen van inwoners van de regio Zuid-Holland Zuid met de GGD Zuid-Holland Zuid. Dit zorgt voor een completer- en actueler beeld van het aantal Corona positieven. De landelijke Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft onlangs vijf antigeen testen goedgekeurd. Daarnaast hebben zij als voorwaarde gesteld dat er een arts betrokken is die toezicht houdt en verantwoordelijk is voor het correct afnemen van de sneltest door een professional. CovidTestNederland.nl werkt met een goedgekeurde Abbott antigeen test en heeft -naast het overige medisch personeel- ook een specialistische arts in dienst genomen die toeziet op de borging en naleving van kwaliteit van alle medische processen in de snelteststraat. Hiermee heeft CovidTestNederland.nl alles op de rit en kan vanaf heden volledig voldoen aan de meldplicht.
 
“Om het coronavirus onder controle te houden en om verdere verspreiding te kunnen indammen is bron- en contactonderzoek één van de middelen. Wij vinden het belangrijk dat er contact is met de commerciële teststraten zoals van CovidTestNederland.nl, zodat positieve testuitslagen bij ons bekend zijn”, aldus de GGD Zuid-Holland Zuid.
 
Geen dubbele testen meer bij een positieve uitslag
Tevens is het niet meer nodig, dat mensen waarbij een positieve uitslag op Corona is vastgesteld, alsnog getest worden bij de GGD Zuid-Holland Zuid. De GGD neemt binnen enkele dagen contact op met de positief geteste corona patiënten voor bron- en contactonderzoek en voor verdere informatie. 
 
Trots
Almar Dassen, één van de initiatiefnemers van CovidTestNederland.nl, zegt: “Wij zijn trots op deze acceptatie. Met de antigeen test van Abbott geven wij mensen binnen 30 minuten duidelijkheid. De medische staf die werkzaam is op onze locaties in Rotterdam en Dordrecht voldoet aan alle eisen- en richtlijnen. Vanaf heden kunnen wij voldoen aan de meldplicht hetgeen ook betekent dat onze data die we dagelijks toeleveren wordt opgenomen in de coronamonitor van de overheid, die hierdoor nog completer wordt”. Compagnons Jan Zantinge, de voormalig oprichter van Prescan Hengelo, en Mart Groenman zijn trots op deze bereikte mijlpaal.

Lees meer over:

positieve uitslagen meetellen
Deel dit bericht met je vrienden!