zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente Belangen blikt terug op de voorbije drie jaar

28 januari 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Al bijna drie jaar wordt onze gemeente bestuurd door een coalitie van Gemeente Belangen (GB), CDA en SGP-ChristenUnie. Marjet Vogelaar, GB-fractievoorzitter, blikt met genoegen terug op de bestuursperiode. "Deze coalitieperiode is een mooie tijd om op terug te kijken, waarin we goede resultaten hebben neergezet, zoals de Participatienota".

De Participatienota voelt als een mijlpaal voor Gemeente Belangen. "De nota geeft de inwoners de zekerheid dat we naar hen luisteren bij de uitvoering van gemeentelijke projecten. We zijn er dan ook erg trots op dat het document unaniem door de raad is vastgesteld", vertelt Marjet. Haar partij luistert zelf ook naar de inwoners. "In de voorbije zomer hebben we alle wijken bezocht waar we in gesprek gingen met inwoners. Ze toonden ons de mooie kanten van ons dorp, maar vroegen ook aandacht voor wenselijke verbeteringen. Helaas moesten we in het najaar stoppen met de gesprekken door de Covid-crisis". 

Zorgen om verkeersveiligheid
Uit de gesprekken met inwoners bleek dat ze zich zorgen maken om de verkeersveiligheid. "Zaken als parkeren, bereikbaarheid en veiligheid rond de scholen blijven een punt van zorg, evenals het verkeer op de Laan van Welhorst en andere knelpunten", zegt Marjet. Als oplossing wijst de politica naar het mobiliteitsplan. "Dit plan gaat zeker helpen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Afgelopen
zomer heeft wethouder Lafleur iedereen al uitgenodigd om mee te denken over het mobiliteitsplan. Uw inbreng wordt ook hier gebruikt voor het opstellen van de nieuwe plannen."

Contact met inwoners
Omdat Marjet contact met inwoners belangrijk vindt, hoopt ze snel weer de wijken in te gaan. Toch zal dat komende maanden lastig zijn. "Komende tijd zullen er nog veel beperkingen zijn door het coronavirus. Dat maakt het u en ons niet gemakkelijk, maar door samen te doen wat nodig is, wordt het virus beheersbaar. We hopen snel weer persoonlijk met u in gesprek te kunnen, in de wijk of een
winkelcentrum. Zoals u al jaren van ons gewend bent, in de tussentijd kunt u ons bereiken via de website of sociale media."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!