woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Fiets-apk: Fietskeuring voor de verkeersveiligheid

25 september 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het aantal fietsers dat een ongeluk krijgt is nog steeds te groot. Dit blijkt steeds weer uit alle kranten, de radio en tv. De Fietsersbond verzorgde daarom op 25 september weer een fietsafstelactie. De zogenaamde fiets-APK.

Fietsen werden door deskundige vrijwilligers van de Fietsersbond nagezien. Als dat kon werden ze zelfs gerepareerd. Ook werd gekeken naar de juiste afstelling. Dit opdat iedereen weer veilig in de winter kan blijven fietsen.

Immers, alles dat volgens de Fietsersbond kan worden gedaan om de veiligheid in het verkeer te stimuleren is belangrijk. De Fietsersbond is niet voor niets een van de partners in de campagne ‘maak van de nul een punt’. Deze wordt o.a. gesteund door de gemeenten, provincie en de politie.

Tegelijkertijd met deze actie konden bezoekers hun mening te geven over de kwaliteit van het fietsen in hun gemeente. Dit onderzoek geeft de Fietsersbond en de gemeente weer informatie over de wijze waarop ze nog fietsvriendelijker kunnen worden.

 

Lees meer over:

veiligheid fietkeuring
Deel dit bericht met je vrienden!