maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Extra coronamaatregelen Drecht- en Wijkhoppervervoer

7 oktober 2020

DRECHTSTEDEN - Ook in het Drecht- en Wijkhoppervervoer gelden vanaf maandag 5 oktober verscherpte maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

De Sociale Dienst Drechtsteden schrijft op haar website onder andere het volgende hierover: 'De verscherping van de landelijke coronamaatregelen heeft ook effect op het Drecht- en Wijkhoppervervoer. Vanaf maandag 5 oktober gelden daarom aangepaste (voorzorgs)maatregelen. We sluiten daarmee aan bij de eisen die de nieuwe ‘1½-meter samenleving’ voorlopig aan het vervoer stelt. Wat er precies verandert, en welke rol u als reiziger daarbij speelt, leggen wij graag even uit:

•    Geen dringende reden om te reizen? Blijft u dan thuis. Wij adviseren u nog steeds om niet te reizen wanneer u daarvoor geen dringende reden heeft.
•    (Lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn? Helaas kunt u geen reis boeken. Dit, om besmetting te voorkomen. Reis dus bij dit soort klachten alstublieft niet.
•    Een mondkapje is verplicht tijdens de reis en deze dient u zelf aan te schaffen. U kunt met de Drecht- en of Wijkhopper reizen, wanneer u een mondkapje draagt.
•    Vanwege het besmettingsgevaar van contant geld kunt u in principe alleen nog reizen op basis van automatische incasso. In uitzonderingsgevallen is betalen op rekening (factuur achteraf) mogelijk.'

Wat er verder precies allemaal nog meer verandert en welke rol u als reiziger daarbij speelt, leest u verder op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Deel dit bericht met je vrienden!