zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Eens een t Ambachter, altijd een t Ambachter

14 januari 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een schot in de roos wordt het door de leden van de Facebookpagina ' Foto's van en over Hendrik-Ido-Ambacht’ genoemd.

Ary Cramer, bekend van de organisatie (in het verleden) in o.a. Hendrik-Ido-Ambacht van consumentenbeurzen en sinds 1996 actief in de Ambachtse politiek. Je kunt hem regelmatig in het dorp tegenkomen voor een praatje, zijn hobby is o.a. de Ambachtse straten op de foto te zetten. De foto's (zeker de oude) roepen nostalgische gevoelens op. Enkele weken (18 november 2019) geleden opende hij op Facebook een pagina om zo inwoners deelgenoot te maken van de reeds gemaakte en via derden verkregen foto's. Dit werd zeer enthousiast ontvangen. Zeker nu in Coronatijd veel inwoners thuis zijn. Zij doken in hun fotoboeken en  plaatste ook oude en nieuwe foto’s op de pagina. 

Er ontstond een echt oud t Ambachts gevoel, herinneringen kwamen bij veel inwoners weer naar boven, oudere kleinkinderen die hun grootouders op foto’s zagen, jeugdvrienden die mooie verhalen wisten te vertellen. Met name ouderen die door de foto’s en verhalen herinneringen kregen en veel plezier aan de Facebookgroep beleven. Inwoners zagen weer foto’s van hun dierbaren die ze zelf niet in hun bezit hadden, en foto’s werden zelfs naar mensen toegestuurd, hoe mooi is dit. Dit geeft een heel goed gevoel, dat we in deze toch moeilijke en eenzame tijden wat voor de t Ambachters met deze fotopagina kunnen doen. Zelfs inwoners die uit Ambacht zijn vertrokken (nu wonend in Tasmanië, Zuid-Afrika, Australië ect.) weten de Fotogroep te vinden en blijven op die manier nog betrokken bij hun geboortedorp.

In slechts enkele weken groeide het ledenaantal naar 2957 (per 13-1-2021 – 15.10 uur) enthousiaste liefhebbers van oude en nieuwe foto's van Hendrik-Ido-Ambacht.

Met het bestuur van het Historisch Genootschap lopen er gesprekken om het interessante verleden van Hendrik-Ido-Ambacht levend te houden

Lees meer over:

t ambachter
Deel dit bericht met je vrienden!