dinsdag 13 april 2021

Alles over Ambacht

Duurzame oplossing uit Ambacht naar Den Haag

8 maart 2021 (door Hennie van der Zouw)

Een Raadslid en een bestuurslid van de ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht hebben zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 100 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

ChristenUnie Raadslid Martine Kamphuis en secretaris Jan Leijenhorst stapten afgelopen zaterdag op de fiets om hun lokale oplossing naar Den Haag te brengen. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties”. Ruim baan voor de fiets als primair vervoersmiddel draagt hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland.

Het initiatief Ruim baan voor de fiets maakt het aantrekkelijker om de fiets te nemen en de auto te laten staan. Het vermindert de uitstoot van vervuilende gassen en fijnstof. De lichaamsbeweging draag bij aan goede gezondheid. Zo beschermen we de aarde en blijft die langer goed voor komende generaties.

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik en Pieter Grinwis, die alle initiatieven meenam naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht” aldus Carla Dik en Pieter Grinwis.

Pers van de lokale actie: Martine Kamphuis ontvangt de koker van Alblasserdam

Lees meer over:

oplossing Den Haag
Deel dit bericht met je vrienden!