zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Vanaf vandaag dringend mondkapjesadvies op Develstein en Walburg College

5 oktober 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Vanaf vandaag geldt op middelbare scholen het dringende advies om mondkapjes te dragen in gangen en aula's. Het Develstein College en Walburg College gaan mee in dit advies.

Het Develstein College adviseert dringend om in de gangen en tijdens de pauze een mondkapje te dragen, maar verplicht het niet. "Het is een dringend advies dat wij opvolgen, maar het heeft geen verplicht karakter en een leerling wordt uiteraard niet bestraft als die hierin een andere keuze maakt",  verduidelijkt een woordvoerder desgevraagd. Binnenkort zijn de mondkapjes wellicht ook te koop op het Develstein. "Mondmaskers zijn nog niet te koop, maar we zijn er wel mee bezig". 

Walburg College
Het Walburg College heeft niet gereageerd, maar op de website van de school staat wel een document met veelgestelde corona-vragen. De eerste vraag gaat over een mondkapjesadvies, dat de school ook opvolgt. "Wij adviseren mondkapjes tijdens leswisselingen en pauzes, omdat op die momenten als leerlingen en personeel door het gebouw bewegen de 1,5 meter tussen leerlingen en personeel niet gewaarborgd kan worden. Wanneer leerlingen en personeel een mondkapje dragen, zal dit enige bescherming bieden voor het personeel", schrijft de school in haar corona-document. 

Dringend advies
Middelbare scholen mogen zelf weten of ze een mondkapje verplichten of slechts (dringend) aanbevelen. De Zwijndrechtse burgemeester Van der Loo liet vorige week al weten dat hij honderd procent achter het mondkapjesadvies staat, ondanks de twijfels van het RIVM. "Ik vind namelijk dat we alle mogelijkheden moeten benutten, om ervoor te zorgen dat de inwoners van Zwijndrecht en onze regio niet onnodig gevaar lopen. We hebben gezien dat de wetenschappelijke discussie over de werking van een mondkapje eindeloos kan duren. Daar krijg ik jeuk van. Besturen in crisistijd is actie. Ik ben blij met het pleidooi van de Tweede Kamer en het dringende advies van de minister-president om mondkapjes te gebruiken", aldus Van der Loo. 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!