zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Tjeerd Visser

NRC en ND: ,,Priester Tjeerd Visser eervol ontslagen omdat hij burgemeester wilde worden"

10 november 2020 (door de redactie)

DRECHTSTEDEN - Priester en pastoor Tjeerd Visser, tot voor kort werkzaam voor Katholiek Drechtsteden, is door het bisdom Rotterdam eervol ontslagen omdat hij burgemeester wilde worden van Zoeterwoude.

Het NRC/H en het Nederlands Dagblad (ND) melden dit vandaag als nieuws.  Volgens de media zou Tjeerd Visser zijn sollicitatie hebben ingetrokken na een gesprek met de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. De provincie, het bisdom en Tjeerd Visser geven volgens de kranten geen toelichting op de gang van zaken.

Volgens regels in de Rooms Katholieke Kerk zou het priesterschap niet samen kunnen gaan met het ambt van burgemeester. 

Bisdom
Priester Tjeerd Visser was tot 1 juni vicaris-generaal van het bisdom Rotterdam.

Hij stopte na een periode van rust en persoonlijke reflectie op 1 september ook als pastoor in Dordrecht en omgeving. Dat werd door het bisschop volgens het ND op de volgende wijze verwoord:

,,In een brief aan de parochie schrijft Van den Hende dat Visser tijdens deze periode van persoonlijke bezinning ‘tot de overtuiging is gekomen dat hij het dienstwerk van priester wil beëindigen en aan paus Franciscus zal vragen om dispensatie van zijn priesterlijke verplichtingen’. De bisschop noemt het zowel voor de parochie als hemzelf ‘zwaar en ingrijpend’ en als ‘een pijnlijk verlies’."

Lees meer over:

priester bisdom tjeerd visser
Deel dit bericht met je vrienden!