maandag 29 november 2021

Alles over Ambacht

Een impressie van de CityHub van DHL Parcel

DHL Parcel koopt kavel voor CityHub op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom

15 november 2021 (door de redactie)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vervoerder DHL Parcel gaat een CityHub bouwen op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Hun circulaire pand voldoet zelfs aan de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. Wethouder André Flach en CFO Gijsbert Burggraaf van DHL ondertekenden de koopovereenkomst voor een kavel van 6500 m2. De kavel, die wordt omzoomd door bomen, ligt bij de rotonde Ambachtsezoom/De Hil. Er zullen ongeveer 90 mensen komen te werken.

Duurzame 'last mile'
DHL maakt zich sterk voor duurzame logistiek. Deze CityHub maakt deel uit van een groot investeringstraject van 350 miljoen euro waarbij 26 nieuwe CityHubs gebouwd worden ter versterking van een netwerk dat uit 140 vestigingen bestaat. DHL CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een cityhub vertrekken gemiddeld negentig ritten per dag, waarvan zestig overdag en dertig in de avond, met korte routes met honderd tot tweehonderd adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van Breeam. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot.

De bouw start in mei 2022 en het gebouw wordt eind november 2022 geopend.

De 26 nieuw te bouwen CityHubs van DHL Parcel komen in de volgende plaatsen:
Almelo, Almere, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.

De ondertekening van de koopovereenkomst, met Gijsbert Burggraaf, CFO van DHL en wethouder André Flach van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Lees meer over:

ambachtsezoom dhl
Deel dit bericht met je vrienden!