maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

De vijf duurste en goedkoopste woningen in ons dorp die nu te koop staan

20 oktober 2020 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De woningprijzen stijgen al jaren, zo ook in ons dorp. Vandaar dat veel starters Ambacht verlaten om een betaalbare woning te vinden, aldus verschillende bronnen. Zelfs de coronacrisis lijkt nauwelijks in staat om de woningprijs te laten dalen. Reden genoeg om een overzicht te geven van de vijf duurste en goedkoopste woningen die nu te koop staan in ons dorp. Hieruit blijkt dat het duurste huis €1.650.000,- kost, terwijl je voor het goedkoopste huis €160.000,- betaalt. 

De vijf duurste woningen:

 1. Achterambachtseweg 41. Te koop vanaf: € 1.650.000,-
  Omschrijving: "Idyllisch wonen aan de Achterambachtseweg. Deze schitterende, vrijstaande villa is een van de mooiste woningen die Hendrik-Ido-Ambacht rijk is. De woning is landelijk gelegen tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Rijsoord en ligt werkelijk subliem. Rondom omgeven door groen, water, een oase van rust en onbetaalbare vrijheid. Kenmerkend zijn het Waaltje aan de ene zijde en het Sandelingenpark aan de andere zijde."
   
 2. Rietzanger 15. Te koop vanaf: € 1.445.000,-
  Omschrijving: "Prachtvilla voor de snelle beslisser! Niet alleen de uiterst exclusieve villa zelf mag er zijn, maar bewondert u vooral ook de onder architectuur aangelegde tuin".
   
 3. Het Jaagpad 9. Te koop vanaf: € 1.285.000,-
  Omschrijving: "Wonen aan het water met eigen aanlegsteiger en verwarmd zwembad. Deze solide villa is in 1995 gebouwd en voorzien van een riante living met verschillende ruimtes, stijlvolle keuken in landhuis stijl, 5 slaapkamers waarvan 1 in gebruik als kantoor op de begane grond, 2 badkamers en een inpandige garage. Het Jaagpad kenmerkt zich als een plezierige woonomgeving nabij de oude dorpskern van Hendrik-Ido-Ambacht met imposante villa's en open vaarverbinding naar de Waal. Tevens is de deze villa gelegen op loopafstand van natuurgebied "de Sandelingen" waar het zowel in de zomer als in de winter heerlijk vertoeven is."

 4. Wassenaar van Obdampark 13. Te koop vanaf: € 1.225.000,-
  Omschrijving: "Schitterend wonen in deze vrijstaande luxe villa in het ´groene´ Wassenaar van Obdampark! Deze perfect en zeer luxe afgewerkte, riante villa met een totaal woonoppervlak van 311 m2, een fraaie kap met overstek, dakkapellen aan voor- en achterzijde, een ruime, zonnige en prachtig aangelegde tuin op Zuid, luxe overkapping, dakterras op West en eigen afgesloten parkeergelegenheid, is werkelijk een plaatje! Kortom een aantrekkelijk en unieke object, onder architectuur ontworpen en met hoogwaardige materialen afgewerkt."
   
 5. Kerkstraat 30. Te koop vanaf: € 1.195.000,-
  Omschrijving: "Stijlvolle villa gelegen in historische woonomgeving met uitzicht op de "Waal". Voor de echte liefhebber is deze villa werkelijk een droomhuis waarbij vermeldenswaardig is om extra te benoemen; ornamenten plafonds, marmeren vloer in de ontvangsthal, lambrisering, herenkamer, zitkamer met open haard, biljartkamer, tv-kamer, tuinserre en leef-keuken met wijnkelder. Daarnaast 5 a 6 slaapkamers op de verdiepingen. Kortom een ideaal gezinshuis waarbij het heerlijk vertoeven is. Deze statige villa is gebouwd omstreeks 1902 en gelegen op een riant perceel van 1075m2"

De vijf goedkoopste woningen: 

 1. Pruylenborg 149. Te koop vanaf: € 160.000,-
  Omschrijving: "Op zoek naar je eerste woning? Dit is je kans! In de wijk Krommeweg bieden wij dit 2-kamer appartement aan dat is gelegen op de 3e (top) verdieping van een kleinschalig complex. Het appartement is goed onderhouden en ligt op steenworp afstand van het winkelcentrum Louwersplein voor je dagelijkse boodschappen. Uitvalswegen en maatschappelijke voorzieningen zijn eveneens in de nabijheid van de woning. Het appartement beschikt over een berging in de onderbouw en het bouwjaar is 1983."
   
 2. Pruylenborg 181. Te koop vanaf: €162.500,-
  Omschrijving: "Starters opgelet!! Dit is je kans om een 1e woning te kopen. In de wijk Krommeweg bieden wij dit 2-kamer appartement aan dat is gelegen op de 2e verdieping van een kleinschalig complex. Het appartement is goed onderhouden en ligt op steenworp afstand van het winkelcentrum Louwersplein voor je dagelijkse boodschappen. Uitvalswegen en maatschappelijke voorzieningen zijn eveneens in de nabijheid van de woning. Het appartement beschikt over een berging in de onderbouw en het bouwjaar is 1983."
   
 3. Vondelstraat 26. Te koop vanaf: €170.000,-
  Omschrijving: "Klussers opgelet!! In een rustige, ruim opgezette straat vindt u deze eengezinswoning met 3 slaapkamers en achtertuin op het noordwesten! De woning is in 1957 gebouwd op een perceel van 131 m² eigen grond. De ligging is centraal; vlakbij vindt u o.a. winkelcentrum ‘De Schoof’, de bibliotheek en diverse basisscholen. In de straat is voldoende parkeergelegenheid, veel groen en een speeltuintje. Het is niet meer mogelijk om een bezichtiging te plannen."
   
 4. Thorbeckestraat 25. Te koop vanaf: € 215.000,-
  Omschrijving: "Als jij op zoek bent naar een heerlijke plek om te wonen in Hendrik-Ido-Ambacht dan is Thorbeckestraat 25 een mooie kans die zeker de moeite waard is binnen zijn prijsklasse. Deze woning beschikt over een zonnige doorzon-woonkamer met een aparte keukenruimte voorzien van een loopdeur naar de heerlijke diepe achtertuin, drie slaapkamers, doucheruimte en een bergzolder. Hardhouten kozijnen, grotendeels dubbelglas en elektrische zonwering aan de achterzijde..Gelegen nabij kerk, scholen, winkels en horeca gelegenheden. Prima ontsluiting naar de A15 en de A16."
   
 5. Nibbelinkstraat 21. Te koop vanaf: € 225.000,- 
  Omschrijving:"Aan de Nibbelinkstraat 21 staat deze in 1962 gebouwde eengezinswoning met een op het oosten gelegen achtertuin. Deze ruime woning met 4 slaapkamers is wat betreft onderhoud en afwerking gedateerd en biedt je alle ruimte om er echt je eigen (t)huis van te maken. De woning is gelegen in een prettige woonomgeving op een perceel van 156 m² eigen grond. Binnen een straal van 500 meter tref je het Sandelingenpark, scholen en de winkels aan de Reeweg." 

Het overzicht is gebaseerd op Funda.nl, geraadpleegd op 20 oktober 2020. 


 

Lees meer over:

prijzen woningen funda huis kopen
Deel dit bericht met je vrienden!