zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

De schok van Ohio en Kwint

5 juni 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voor het eerst sinds maanden hebben de alpaca's Ohio en Kwint weer gewandeld door ons dorp. Hoewel de dieren graag wandelen, zijn ze toch wel geschrokken. In een half jaar is er immers veel veranderd in 't Ambacht: de Willem de Zwijgerschool is volledig gesloopt en bij het gemeentehuis wordt volop gewerkt. Ohio vertelt:

Schrik
Zo zeg, we zijn ons vandaag de tandjes / het apelazerus / een hoedje / wezenloos / de ........ ( gecensureerd: te grof Haags) / het ......... (gecensureerd: Rotterdamse haventaal) geschrokken* (* gebruik de uitdrukking die het best bij u past).

Zes maanden vast in Noord-Ierland
Wat was namelijk het geval, er stond opeens een vreemde in ons stalletje......tenminste dat dachten we aanvankelijk. Maar wat bleek, het was OH (Onze Hulp, wandel-OH in dit geval), we hadden hem in geen half jaar meer gezien! Hij was zich van geen kwaad bewust. Hij had uiteindelijk toch gezegd dat hij weg ging voor een tijdje, was zijn verklaring. Dat klopt ook wel, maar de oelewapper was er even vergeten bij te vertellen dat het 6 maanden zouden zijn. Hij kwam met een heel verhaal van in Noord-Ierland vast gezeten, opa geworden, niet meer terug kunnen komen, PCR-tests en weet ik wat hij er allemaal nog meer bij haalde. Totaal niet interessant!

Blij om elkaar weer te zien
Kwint was in ieder geval weer hartstikke blij dat hij de wandel-OH weer zag en besprong hem zowat. Dat is natuurlijk helemaal van de gekke, maar past wel bij hem, zoals jullie wellicht weten. Ik ben veel gereserveerder en was dus zeker niet zo uitbundig. Hoewel ik eerlijkheidshalve moet bekennen dat ik het toch ook wel weer leuk vond hem te zien.

Veel veranderingen in korte tijd
We zijn ook eindelijk weer eens door het dorp gewandeld om wat oude bekenden te bezoeken en te bekijken wat er zo al veranderd is. Nou dat is nogal wat! Er werd volop gewerkt bij het gemeentehuis en op de Molenwerf. Ook zijn we nog even bij de Willem de Zwijgerschool wezen kijken.........DIE IS HELEMAAL WEG!! Kwestie van 2 keer met je ogen knipperen en het hele dorp is totaal veranderd!

Groetjes,

Ohio

Ohio en Kwint zien tot hun verbazing dat de Willem de Zwijgerschool afgebroken is.

Foto OH van Ohio en Kwint

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!