Dapper ASWH hield lang stand tegen Heracles Almelo

01 november 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vorige week dinsdag beleefde ASWH een gedenkwaardige avond. De hoogst spelende voetbalvereniging uit de regio kwam in het toernooi om de TOTO KNVB Beker op eigen veld uit tegen Heracles Almelo. De Ambachters maakten het de eredivisionist knap lastig en waren slechts enkele minuten verwijderd van een verlenging. Kort voor tijd liepen de profs echter toch nog uit naar een overwinning (1-3).

Op een gezellig druk sportpark Schildman, waar ruim 1.000 toeschouwers waren, gooide ASWH pas na rust de schroom van zich af. In de eerste helft moest de ploeg van trainer Rogier Veenstra zich vooral beperken tot verdedigen. Dat lukte vrij goed, want veel grote kansen kreeg Heracles Almelo niet. Toch opende Rai Vloet na iets meer dan een half uur de score.

Na rust waren de rollen omgedraaid. De jonge Ambachter Luuk Admiraal, afkomstig uit de eigen jeugd, schoot ASWH al vroeg op fraaie wijze naast Heracles Almelo. Admiraal, topscorer in de competitie, onderschepte een bal in de opbouw van de bezoekers en stormde richting het doel. Koel kapte hij een verdediger uit en schoot vervolgens keurig binnen. Het sportpark ontplofte van vreugde! De goal gaf ASWH vertrouwen, want de Ambachters roken via Lester Pires tot twee keer toe aan een tweede doelpunt.

Helaas bleef de stunt uit, omdat Peter Verhoeve drie minuten voor tijd ongelukkig in eigen doel werkte. Daarna probeerde ASWH het nog wel, maar in de vierde minuut van de toegevoegde tijd schoot Rai Vloet alle Ambachtse hoop aan flarden: 1-3. Toch overheerste na afloop een goed gevoel. ASWH had het de tegenstander, die enkele dagen later nota bene knap landskampioen Ajax op een gelijkspel hield, namelijk erg moeilijk gemaakt. Het aanwezige publiek had bovendien duidelijk genoten van weer een mooie avond in de toch al zo rijke bekerhistorie van ASWH tegen profclubs.