zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Gor Khatchikyan

"Coronadokter" Gor Khatchikyan gastspreker in Bethelkerk

15 september 2020 (door Jan-Willem Schneider)

ZWIJNDRECHT - Gor Khatchikyan is op zondag 27 september gastspreker tijdens een kerkdienst in de Bethelkerk (Rotterdamseweg 73). Khatchikyan is een 33-jarige arts op de spoedeisende hulp van het Sint-Antonis-ziekenhuis. Door het NPO 1-programma Frontberichten groeide Khatchiyan uit tot een bekende zorgheld.  

De kerk biedt maar een beperkt aantal plaatsen, maar de dienst zal ook online te volgen zijn. Khatchikyan zal spreken over zijn werk in het Sint Antonius-ziekenhuis en zijn geloof. De dienst duurt van 10.00 - 11.00 uur. Voor meer informatie kun je e-mailen naar gkzwijndrecht@gmail.com  

Levensloop Khatchikyan
Khatchikyan werd geboren in Armenië, waarvandaan hij en zijn familie moesten vluchten. Zo kwam Gor aan in Nederland toen hij twaalf jaar was. Zijn tienerjaren bracht hij door op Texel waar hij een baptistengemeente bezocht en christen werd. Gor Khatchikyan begon zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam toen hij uitgeprocedeerd asielzoeker was, maar door het generaal pardon werd hij uiteindelijk officieel Nederlander.

Schrijver en spreker
In diezelfde tijd was hij ook panellid van het tv-programma VARA's Nieuwe Lagerhuis. In 2012 deed  Khatchikyan mee met het programma Premier gezocht, dat hij in de laatste aflevering won. In 2015 verscheen zijn boek De gelukzoeker. Inmiddels is hij werkzaam als arts. Ook treedt hij regelmatig, met name in christelijke kringen, op als spreker over diverse onderwerpen. Khatchikyan was hoofdspreker tijdens de conferentie 'Opwekking' op 5 juni 2017. 

God en corona
In juni 2020 schreef Khatchikyan het boek De Coronacrisis. In het werk bespreekt de arts zijn werk in het ziekenhuis tijdens de uitbraak van het coronavirus. Hierbij gaat Khatchikyan geloofsvragen niet uit de weg. “Als ik verhalen hoor van collega’s in de frontlinie die zo hun best doen en dan zelf ziek worden of overlijden, dan denk ik: dat is niet eerlijk, waarom laat U dat toe? Dan ga ik wel in discussie met God," vertelt de arts openhartig. Zelf is Gor ook bang geweest om het virus op te lopen door zijn werk op de spoedeisende hulp. "De kans is groot dat je een paar dagen ziek bent en daarna beter wordt. Maar we zagen ook jonge mensen die heel ziek werden en overleden. Dan gaat het even door je hoofd. Maar mijn vertrouwen in God is groter dan mijn angst." 

 

 

 

 

 

Foto Facebookpagina Gor Khatchikyan

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!