vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

CDA~wethouder Steven van Die opent skatepark

25 september 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - CDA-wethouder Steven van Die (Jeugd en Sport) opende zaterdagmiddag 25 september officieel het nieuwe skatepark in het Baxpark. 

Samenwerking met skaters 
“Ambacht heeft er een attractie in de gemeente bij in de vorm van dit skatepark. Veel skaters van binnen en buiten de gemeente komen naar Ambacht om na corona te sporten en plezier met elkaar te hebben te hebben. Al voor de officiële opening van vanmiddag werd al volop op de baan geskated en gestept,” aldus een trotse wethouder.

Hij gaf dat de gemeente het skatepark niet alleen heeft gerealiseerd. In het voortraject is volgens de Ambachtse bestuurder de samenwerking gezocht met de skaters voor het ontwerp, de materiaalkeuze en de inrichting van het park: “hiermee is het skatepark voor liefhebbers van alle niveaus geworden.” 

Van Die: “Kosten noch moeite zijn gespaard en het skatepark is in omvang ruim verdubbeld. Gezien alle enthousiaste reacties is dat een heel goede beslissing geweest. Tot slot wil ik alle skaters bedanken, die hieraan hebben meegewerkt en het tot een succes hebben gemaakt!“

Aanwezig bij demo’s 
Na de opening waren er demo’s van de beste pro-skaters van Nederland, zoals Remco Erkeland, Tristan Koelewijn en Peter Vermaas. Vanuit de gemeenteraad waren diverse  (burgers)raadsleden bij de opening aanwezig. Zo toonden Gemeente Belangen, Echt voor Ambacht (EVA) en de PvdA hun belangstelling. Na de opening was er een gezellige drukte. 
 

Zie ook:

Lees meer over:

Baxpark skatepark steven van die
Deel dit bericht met je vrienden!