donderdag 4 maart 2021

Alles over Ambacht

Op deze promenade staat dierenspecialist Harold Weijers weer elke week.

Burgemeester Jan Heijkoop niet te spreken over claim dierenspecialist Weijers

16 februari 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Burgemeester Jan Heijkoop is ontevreden over het gedrag van dierenspecialist Harold Weijers. Hij diende een schadeclaim in tegen de gemeente, omdat de handelaar zijn dierenvoer niet mocht verkopen wegens de corona-maatregelen. Heijkoop vindt de claim “curieus”, omdat hij Weijers’ geval juist aankaartte bij Wouter Kolff, voorzitter van onze veiligheidsregio. Ook enkele raadsleden reageerden verontwaardigd op de claim.

Weijers mocht op markten in onze regio geen dierenvoer verkopen, terwijl dat in andere regio’s wel was toegestaan. Heijkoop vond dat een merkwaardige situatie, zo vertelde hij maandagavond tegen enkele raadsleden. “De verschillen in de coronamaatregelen passen niet bij het rechtsgevoel van de betrokkenen. Vandaar dat ik Weijers’ situatie heb voorgelegd aan Wouter Kolff die de kwestie aankaartte in het landelijk veiligheidsberaad. Na een overleg bleek dat dierenvoer wél verkocht mag worden op markten, wat ik de heer Weijers heb laten weten. Maar in plaats van dank kreeg de gemeente een claim wegens gederfde inkomsten. Dat is uiterst curieus, al zullen we hem zo netjes mogelijk antwoorden en is de claim goed te weerleggen”.

Adrie Scheurwater (E.V.A.): "Claim is buitenproportioneel"
Niet alleen de burgemeester, maar ook raadsleden waren verontwaardigd over het gedrag van Weijers. Zo noemde Adrie Scheurwater (E.V.A.) de claim “buiten proporties”. “Voor zijn zaak hebben we zelfs gestreden in de raad”, verduidelijkte de politicus. Marijke Gommans sloot zich namens D66 aan bij Adrie’s toelichting. De raadsleden hadden in januari al een brief ontvangen waarin Weijers aandacht vroeg voor zijn situatie. Daarin stelde de marktkoopman dat hij een veilige verkoopomgeving kan aanbieden. Verder schreef Weijers dat hij op markten in Noord-Brabant wél welkom was, in tegenstelling tot in de Hoekse Waard en ons dorp. Maar nu mag hij dus op elke markt weer dierenvoer verkopen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!