zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

Logo Blije Borgh

Extra corona-maatregelen Blije Borgh: chirurgisch mondkapje verplicht voor alle medewerkers en tijdelijke sluiting Sophiastaete

29 september 2020 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Alle medewerkers in ouderenzorgcentrum De Blije Borgh moeten chirurgische mondkapjes dragen bij contact met cliënten en bewoners. Verder sluiten het ontmoetingscentrum en dagbesteding in de Sophiastaete voor twee weken. De maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september. 

"Het aantal corona-besmettingen stijgt hard, Nederland lijkt wel in de tweede golf te zijn beland. In onze organisatie merken we daardoor veel onrust onder bewoners, cliënten en medewerkers. Dat is ook te begrijpen! Als zorgpersoneel heb je al zo’n lange tijd niet alleen de zorg voor bewoners en cliënten maar natuurlijk ook zorg voor thuis en familie", verduidelijkt een anonieme woordvoerder.

Chirurgische mondkapjes bij cliëntcontact
In verband met de onrust en toegenomen besmettingen had De Blije Borg een crisisoverleg, wat leidde tot extra maatregelen die per direct ingaan. Naast een verhoogde aandacht voor de gebruikelijke maatregelen gaat de organisatie alle medewerkers verplichten om preventief chirurgische mondkapjes te dragen bij contact met cliënten. De regel geldt ook wanneer de afstand groter is dan anderhalve meter. Onder medewerkers verstaat de Blije Borgh niet alleen haar eigen personeel, maar ook uitzendkrachten, medewerkers van Syndion en Salem, evenals externe diensten zoals de kapper en pedicure. De zorgmedewerkers dragen al sinds zaterdag mondmaskers. 

Tijdelijk sluiting dagopvang en ontmoetingscentrum Sophiastaete
Zodra een bewoner/cliënt positief getest is, is een FFP2-mondkapje verplicht in direct contact met hem/haar. Alle mondkapjes worden verstrekt door De Blije Borgh en mogen niet langer dan drie uur achter elkaar gedragen worden. Om verdere besmettingen te vermijden sluit zowel dagopvang Sophiastaete als het ontmoetingscentrum Sophiastaete voor twee weken. De sluiting geldt voor cliënten én bezoekers.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!