woensdag 27 oktober 2021

Alles over Ambacht

Vrijwilliger Thea Franssen

BBV-vrijwilliger aan het woord: Thea Franssen 

14 oktober 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Blije Borgh Vrijwilligers (BBV) zetten zich met hart en ziel in voor zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh. Ongeveer 350 vrijwilligers zijn actief op de verschillende locaties in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij organiseren en begeleiden activiteiten, bieden praktische hulp en een luisterend oor.

BBV-vrijwilliger aan het woord: Thea Franssen   

Hoe lang ze precies werkt als vrijwilliger weet Thea Franssen niet, het zal een jaar of 12 zijn. Ze zag een interessante vacature in de krant en startte bij de Emmastaete. “Ik dacht, ik probeer het gewoon. Maar eigenlijk vond ik het meteen heel leuk om te doen en dat is nog steeds zo. Zeker nu alles een jaar heeft stilgelegen, is het fijn om weer te beginnen met allerlei activiteiten. De bewoners en gasten reageren in ieder geval dol enthousiast. Zo lang in isolatie thuiszitten maakt mensen eenzaam, ik ben voor iedereen blij dat het weer de goede kant op gaat”, zegt Thea. 

Thea werkte 35 jaar in de schoonmaakbranche, waarvan een groot deel als rayonleidster. Ze weet wat het is om hard te werken en lange dagen te maken. Die aanpakkersmentaliteit komt haar nog steeds van pas, ook als vrijwilliger. “Vrijdagavond in de Wielstaete is vaste prik, dan sta ik achter het buffet, help ik in de keuken of bij het serveren. Dat zijn drukke en gezellige avonden. Ook bij feestjes of verjaardagen werk ik in de Wielstaete, het is leuk om dit samen met de vaste medewerkers te doen, we zijn echt een team.” Verder is Thea actief voor de bingo in de Wielstaete, Emmastaete en Sophiastaete, ze koopt daarvoor de cadeaus in en bedient met regelmaat de bingomolen. “Ik vind het heerlijk om mensen te vermaken en hen een fijne middag of avond te bezorgen. Daar geniet ik zelf ook van. Vrijwilligerswerk is voor mij een belangrijke tijdsbesteding dus zo lang ik het leuk vind, blijf ik het doen!”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de BBV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.debbv.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens.  
 
redactie: Heleen Versprille/Tekstbureau Geregeld 
 

Foto Cees van Meerten//FotoExpressie

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!