woensdag 8 december 2021

Alles over Ambacht

BBV-vrijwilliger Nel Kind

BBV-vrijwilliger aan het woord: Nel Kind

11 november 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Blije Borgh Vrijwilligers (BBV) zetten zich met hart en ziel in voor zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh. Ongeveer 350 vrijwilligers zijn actief op de verschillende locaties in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij organiseren en begeleiden activiteiten, bieden praktische hulp en een luisterend oor. 

Thuiszorg
Deze keer komt Nel Kind aan het woord. Met haar 25 dienstjaren heeft Nel Kind de eretitel vijfsterren-vrijwilliger op haar naam staan. En terecht, want haar leven staat in het teken van de zorg voor anderen. Veel mensen kennen Nel nog van de thuiszorg, ze werkte jarenlang in Hendrik-Ido-Ambacht als thuishulp ‘in de wijk’. 

Koffie met bewoners 
Nu gaat ze op een vaste avond in de Blije Borgh langs bij de bewoners om voor hen een kopje koffie in te schenken. “Dat doe ik samen met een maatje”, zegt Nel. “Het is gezellig, de mensen zijn altijd blij om je te zien.” Nel zet zich ook in voor de wandelgroep om maandagmiddag. “We gaan met een clubje vaste vrijwilligers eropuit met bewoners, gewoon een blokje om en ondertussen een praatje. Of we drinken onderweg gezellig ergens koffie. Helaas heeft corona hier wel invloed op gehad, we zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die houden van wandelen. Liefst sterke mannen, haha!” 

Vrijwilligerswerk: vanzelfsprekend en voldoening
Het vrijwilligerswerk is voor Nel een vanzelfsprekend deel van haar leven. “Vrijwilligerswerk is hartstikke belangrijk, wat je doet maakt niet zoveel uit. Je kan je ook inzetten voor de voetbalclub, zo lang het werk maar bij je past en je betrokken bent. Er is altijd wel iets te doen wat je echt leuk vindt.”

Nel is ook projectleider bij ‘Zorg voor elkaar’ waar zij vrijwilligers en thuiswonende mensen aan elkaar koppelt. “Bij aanvragen ga ik op zoek naar een match, het is leuk als mensen echt een klik met elkaar hebben en graag samen iets willen ondernemen. Voor mij is het vrijwilligerswerk mijn enige hobby waar ik veel plezier en voldoening uithaal. En natuurlijk wil ik zelf ook zo lang mogelijk actief blijven.” 
 

Foto Cees van Meerten//FotoExpressie

Zie ook:

Lees meer over:

bbv-vrijwilliger Nel Kind
Deel dit bericht met je vrienden!