woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Verkeersouder Gerjon van Dalen en Wethouder Ralph Lafleur

Basisschool Stadhouder Willem III ontvangt vijfde SCHOOL op SEEF label

23 september 2021 (door de redactie)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Woensdag 22 september heeft basisschool Stadhouder Willem III voor de vijfde keer het SCHOOL op SEEF label ontvangen, uit handen van verkeerswethouder Ralph Lafleur. De kleuters zongen speciaal voor de gelegenheid het oversteekliedje, op de melodie van vader Jacob: ♪ Oversteken, oversteken. Stoeprand stop, stoeprand stop. Kijk naar alle kanten, kijk naar alle kanten, … ♪

De wethouder benadrukte hoe belangrijk verkeerslessen in het onderwijs zijn: “De verkeersregels kennen is belangrijk, maar het is nog veel belangrijker ze goed toe te passen. De verkeerservaring die kinderen op deze leeftijd opdoen, is letterlijk van levensbelang. Educatie speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast is de veiligheid van schoolgaande kinderen een belangrijke pijler in het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente.”
 
Het juryrapport meldt dat basisschool Stadhouder Willem III actieve verkeerslessen organiseert, waarbij het bijzonder is dat de school goed op de hoogte is van de schoolroutes van de kinderen. Leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 houden deze routes bij. Bij het geven van de lessen is een goede verkeersouder van grote toegevoegde waarde. De jury roemt hierbij verkeersouder Marco Boer om zijn enthousiasme. Helaas heeft hij de school verlaten, maar er is in Gerjon van Dalen inmiddels een goede opvolger gevonden.

SCHOOL op SEEF
SCHOOL op SEEF is het regionale verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en vijf basisscholen meedoen: De Klimboom, De Watervlinder, De Wijngaard, Willem de Zwijgerschool en Stadhouder Willem III. Deelname aan SCHOOL op SEEF is kosteloos voor scholen. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland.

Meer weten?
Kijk op www.schoolopseef.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!