dinsdag 13 april 2021

Alles over Ambacht

Asbest gevonden in Willem de Zwijgerschool: sloop gepauzeerd

30 maart 2021 (door Jan-Willem Schneider)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De sloop van de Willem de Zwijgerschool is tijdelijk stilgelegd, omdat er asbest in het pand ontdekt is. Het schoolgebouw staat sinds begin februari leeg; de leerlingen zijn verhuisd naar een nieuw gebouw op de locatie van het voormalige Jeugdspeelpark. Zo kan het oude schoolgebouw plaatsmaken voor woningbouw, zodat het nu gesloopt wordt.

Met de sloop van het leegstaande schoolgebouw wil de gemeente alvast ruimte scheppen voor nieuwe woningen en vandalisme voorkomen. Voordat de sloop begon, heeft de gemeente onderzoek gedaan naar asbest. "We hebben asbest gevonden bij de verwarmingsketel en in de plint van de directiekamer", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Tijdens de sloop is er op drie andere plekken kleine hoeveelheid asbest ontdekt, dat niet was ontdekt tijdens het eerdere onderzoek. Specialisten verwijderen nu alle asbest, zodat het gebouw veilig tegen de vlakte kan."

Nieuwbouwplan Ambachtse Lint
Op de plek van de school wordt het nieuwbouwplan Ambachtse Lint ontwikkeld. Het plan omvat 79 woningen voor senioren en starters in verschillende appartementen. Een gebouw wordt ontwikkeld voor senioren met veel aandacht voor slimme voorzieningen die het zelforganiserend vermogen stimuleren. In een ander appartementsgebouw komen 25 betaalbare appartementen, speciaal voor Ambachtse starters. Dat gebouw  krijgt een gemeenschappelijk terras op het dak, evenals een groentekas. De gemeente is al bezig om het bestemmingsplan aan te passen en verwacht in maart/april 2022 klaar te zijn. Dan kan de raad het bestemmingsplan vaststellen, waarna het college van B en W de omgevingsvergunning mag verstrekken.

 

Foto: Sloop Willem de Zwijgerschool. Door: Ad En Lieneke Van de Werken-Dijksman    

Foto Daniëlle Zwitzer

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!