woensdag 27 oktober 2021

Alles over Ambacht

De beide voorzitters, Robert Jan de Leede (links) van de SGP en Jan Dorst van de ChristenUnie, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Foto: SGP-ChristenUnie

Ambachtse SGP en ChristenUnie vervolgen samenwerking

11 oktober 2021 (door de redactie)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Recent is door het bestuur van de SGP en de ChristenUnie de intentieverklaring getekend om opnieuw samen de gemeenteraadsverkiezingen in te gaan en in de nieuwe raadsperiode een gezamenlijke fractie te vormen. 

SGP en ChristenUnie werken al vanaf 1994 samen in de Ambachtse gemeenteraad. Vanaf de gezamenlijke start vormen zij de grootste fractie in de gemeenteraad. Momenteel bestaat de fractie uit zeven leden en leveren zij tevens een wethouder. Beide partijen bundelen de krachten om samen meer invloed uit te kunnen oefenen in de lokale politiek, gebaseerd op Bijbelse normen en waarden. 

De voorzitters van beide besturen reageren enthousiast op de samenwerking. Jan Dorst, voorzitter van de ChristenUnie Hendrik-Ido-Ambacht, stelt: "Het is geweldig dat we in deze tijd samen de handen uit de mouwen kunnen steken. De intentie om samen vorm te geven aan christelijke politiek, is belangrijker dan ooit.’’ Beide partijen willen in de nieuwe raadsperiode samen het verschil maken. “Als SGP-bestuur zijn we erg verheugd dat we opnieuw samen met de ChristenUnie zullen optrekken tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen, zodat we gezamenlijk een christelijk geluid laten horen in Hendrik-Ido-Ambacht”, aldus Robert Jan de Leede, voorzitter van SGP Hendrik-Ido-Ambacht. 

Zie ook:

Lees meer over:

sgp christenunie
Deel dit bericht met je vrienden!