maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Een winterse Waal aan de Kerkstraat die binnenkort gerenoveerd wordt.

Afsluiting Kerkstraat en Damweg

15 oktober 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanwege werkzaamheden is de Kerkstraat tussen de Graaf Willemlaan en de Veersedijk afgesloten voor doorgaand verkeer van 19 oktober tot en met  27 november. De Damweg is afgesloten van 7 december tot en met 18 december. De gemeente stelt omleidingen in die ze met borden aangeeft. Door onvoorziene omstandigheden kan de planning eventueel wijzigen.  

Van 19 oktober tot en met 18 december richt de gemeente de Kerkstraat, vanaf de Graaf Willemlaan tot de Veersedijk ter hoogte van 'Stolk Staal', opnieuw in. Dat blijft een 50 km/u-zone, waar rode fietstroken worden aangelegd, evenals twee nieuwe bushokjes. De gemeente pakt ook de voetpaden, parkeervakken en de inritten aan naar naar de Damweg, Hoogtstraat, Oranjestraat en Waalstraat. De Damweg herstraat de gemeente deels met straatbakstenen. Het parkje langs de Kerkstraat krijgt nieuwe paden en extra beplanting.

Kerkstraat-West, Dorpsstraat en Reeweg-Noord
Het stukje Kerkstraat tussen de Graaf Willemlaan en Hoge Kade blijft een 30 km/u-zone, maar daar komt belijning voor fietsers. Deze lijnen worden ook aangebracht in de aangrenzende 30 km/u-zones, zoals de Dorpsstraat en de Reeweg (vanaf de Weteringssingel). De maatregel is genomen in overleg met het burgerinitiatief, dat betrokken is bij de herinrichting van de Kerkstraat. De fietsstroken worden aangegeven met witte lijnen op zwart asfalt. Dit is volgens de landelijke richtlijnen voor 30 km/uur-wegen.

Veiliger fietsen
Met deze herinrichting gaat de gemeente de bestrating, die versleten is, vervangen en het gebied meer passend maken bij het historisch karakter van de Waaloevers. Daarnaast gaat de gemeente er voor zorgen dat de Kerkstraat veiliger wordt voor fietsers, door het aanbrengen van fietsstroken en het verbieden van doorgaand vrachtverkeer.

Duur werkzaamheden
De aannemer, Dura Vermeer BV, is ondertussen gestart met de voorbereidingen. De aannemer voert deze werkzaamheden uit vanaf 19 oktober tot en met 18 december.

Bron: Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

 

Foto Jan-Willem Schneider

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!