IFC wint in doelpuntrijk duel nipt van SSS

01 mei 2023 • 09:34

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In een zeer doelpuntrijk duel won het al 3e klasse kampioen zijnde IFC nipt in de blessuretijd met 6-5 van het op een nacompetitie voor promotie azende SSS uit Klaaswaal. Man van de wedstrijd was Michael Slingerland, die liefst vier doelpunten voor IFC maakte.

Net als in de vorige twee wedstrijden kwam IFC met 0-2 achter. Nick Rorijs en Tim van Zetten waren de doelschutters. Voor de rust deed afdelingstopscorer Yoeri Rombouts vanaf de penaltystip wat terug.
In het eerste kwartier na de rust zette IFC nadrukkelijk aan en boog de achterstand om in een 5-3 voorsprong. Michael Slingerland scoorde in dit tijdsbestek drie keer en ook Noah de Neijs passeerde doelman Cas Abbas. Tussendoor bracht Nick Rorijs de stand nog even op 3-3. Iedereen dacht nu, dat IFC de wedstrijd gewoon kon gaan uitspelen, maar niets was minder waar. In de 88ste minuut was het Jaimy Hamerslag die koppend voor de 5-4 zorgde en in de blessuretijd was het een andere invaller Antonie Robalo Monteiro, die voor grote blijdschap bij het bezoekend SSS zorgde. Echter twee minuten later in de blessuretijd was het opnieuw Michael Slingerland, deze keer koppend uit een corner van de debuterende invaller Jamie Brand, die voor de 6-5 eindstand tekende.

Zo verlengde IFC alsnog zijn ongeslagen status tot liefst 46 wedstrijden en heeft nu het all-time IFC competitie doelpuntenrecord uit het seizoen 13/14 in de zondag 2e klasse verbeterd tot thans het aantal van 110 met nog drie wedstrijden te spelen.