Met zevenklapper tegen SSS is IFC de winterkampioen

05 december 2022 • 09:17

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Met een 7-1 uit overwinning bij SSS in Klaaswaal kroonde IFC zich met de officieuze titel van winterkampioen. Met nog één speelronde te spelen in 2022 bedraagt de punten voorsprong op de nummer twee in de stand Internos namelijk vijf punten.

Trainer Ron Timmers had één wijziging moeten doorvoeren in zijn startende elftal. De met lichte klachten kampende Danny Slingerland stond reserve, waardoor zijn jongere broer Michael Slingerland in de basis begon.

Bij een gevoelstemperatuur van onder nul was het spel van IFC in het eerste half uur hartverwarmend. De ene aanval na de andere werd opgezet. In de 11e minuut stuurde Achraf el Hajouti met een lange bal Mitchel Ott weg en deze sneed door de verdediging en scoorde de 0-1. Halfweg de eerste helft verdubbelde Tim Willemstijn met een kopbal de score. Een vijftal minuten later was het Yoeri Rombouts, die met zijn 10e competitie doelpunt van dit seizoen de score verder verhoogde en even later zorgde Michael Slingerland voor de 0-4 ruststand.

Enkele minuten na de rust scoorde SSS door een kopbal van Hannes van Bellen tegen. Echt spannend werd het niet. Met zijn allereerste competitie doelpunt voor IFC bracht Tom van Oorschot het verschil weer op vier. Een vrije trap van Achraf el Hajouti en een benutte penalty door Yoeri Rombouts zorgde voor de 1-7 eindtand.

Zaterdag 10 december volgt de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2022 om 15.00 uur thuis tegen De Fendert.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (46. Yannick Jansen), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (54. Dylan de Boer), Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts (81. Danny Slingerland), Michael Slingerland, Mitchel Ott (Dennis van Noort) en Noah de Neijs (64. Dennis de Koning).

Tekst: Cees van Heeren