Weer ruime overwinning voor IFC

07 november 2022 • 00:01

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tegen het stugge en de duels niet schuwend Zwaluwe boekte IFC met 5-0 weer een ruime overwinning. Met ingang van vorig seizoen komt IFC alleen met een eerste elftal op de zaterdag uit. In alle tot nog toe 30 gespeelde competitiewedstrijden bleef de Ambachtse ploeg ongeslagen.

Trainer Ron Timmers had dezelfde elf spelers, die ook vorige week aan de aftrap stonden, het vertrouwen gegeven.
IFC was vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter de bovenliggende ploeg. Aanvankelijk ontbrak de scherpte voorin om de kansen ook daadwerkelijk te verzilveren en uiteraard wist ook de Brabantse doelman enkele keren redding te brengen. In de 36e minuut werd dan de ban gebroken, nadat hij zijn tegenstander van zich afschudde haalde Mitchel Ott vanaf 22 meter geweldig en onhoudbaar uit voor de 1-0 ruststand.
Al heel snel na de pauze was de wedstrijd in feite al beslist toen aanvoerder Danny Slingerland prima en onhoudbaar uithaalde. Uit een voorzet van Noah de Neijs zorgde Michael Slingerland met een kopbal voor de 3-0. Twee minuten later voerde Yoeri Rombouts de score verder op.
De laatste treffer was door een geweldige aanval. Michael Slingerland gaf vanaf zijn eigen helft een diepe bal op Mitchel Ott die vanaf links naar binnen sneed en in plaats van zelf de korte hoek te kiezen de bal perfect breed legde op Rombouts, die de eindstand op 5-0 bracht.
Zowel Mitchel Ott als Yoeri Rombouts staan nu op 8 competitie doelpunten dit seizoen.

Volgende week zaterdag 12 november speelt IFC om 14.30 uur de uitwedstrijd bij de nummer twee in de stand DFC uit Dordrecht.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (76. Amir Mahmoudian), Tim Willemstijn, Perry van Eijken (76. Yannick Jansen), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (70. Michael Slingerland), Mitchel Ott en Noah de Neijs (83. Dennis de Koning).