DVS pakt verrassend punt

11 oktober 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - DVS-1 heeft boven verwachting de punten gedeeld tegen het hoger ingeschatte KCR. De streekderby leek een afstraffing te worden voor de Ambachters maar vlak voor tijd werd alsnog het punt gepakt waardoor DVS gedeeld tweede staat in de eerste klasse.

In de openingsfase was het de gastploeg (en het meegereisde publiek) uit Ridderkerk die veel meer energie in de wedstrijd legde. De Ambachters konden geen vuist maken en leken na een gemiste strafworp al gauw de handdoek in de ring  te gooien (1-5), echter na 1-7 volgde de ommekeer. DVS ontwaakte en KCR bleek uitgeraasd: in amper acht minuten wist DVS alweer gelijk te komen (8-8)! Des te verrassender was het dat favoriete KCR toch nog met een nipte voorsprong de rust in ging (9-10).

Na rust leek eenzelfde beeld te ontstaan. KCR was scherper (11-14) maar verder dan die paar goals voorsprong liet DVS het niet meer komen. Met nog twintig minuten op de klok vocht de thuisploeg zich opnieuw in de wedstrijd (14-14). In het laatste kwart bleef KCR het initiatief houden maar de echte scherpte die de ploeg wel had in de eerste helft, ontbrak. Daardoor kon DVS opnieuw aansluiten (16-16). De slotfase was spannend waarbij DVS nog het meeste aanspraak maakte op de overwinning. De winnende viel echter uiteindelijk bij geen van beide teams.

Door dit resultaat deelt DVS nu plek twee met KCR. Komende zaterdag volgt opnieuw een thuiswedstrijd, dan is het nog puntloze Nova te gast op sportpark Schildman (aanvang 15.30 uur).

DVS-2 boekte een simpele overwinning op op PKC/SWK Groep (17-9) en zit koploper TOP (A), de enige ploeg waar DVS tegen verloor, op de hielen! Komend weekend komt Fortis-4 op bezoek en zal DVS zeker trachten de aansluiting te houden!