IFC ZA 1 heeft stroeve start maar wint wel

21 september 2020

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zaterdag 1 begon vandaag zijn eerste competitiewedstrijd in Breda bij VV Baronie. Een naar later bleek een jonge goed voetballende ploeg waar menig tegenstander het nog lastig zal krijgen dit seizoen. Ook Za 1 kreeg vanmiddag een lastige middag.

Baronie begon vlot combinerend en zocht hun gevaarlijke en technisch begaafde linksbuiten vaak op waar Mike Verbaas een lastige middag tegen had. Na een vlotte combinatie werd een speler in de zestien gevloerd en dit betekende een strafschop voor de gastheren die goed genomen werd wat de 1 – 0 betekende. Hierna pikte IFC het wat beter op wat al snel resulteerde in een goed lopende aanval met Mustakim als eindstation die hem keurig in de lange hoek schoot 1 – 1, dit was tevens de ruststand.

De 2e helft waren de mannen niet echt bij de les waardoor Baronie met een goed uitgespeelde counter de 2 – 1 kon aantekenen.
Na half ingrijpen in het strafschopgebied werd het ook nog 3 – 1 en speelde IFC naar iedereen dacht een eerste verloren.
In de laatste 20 min rechte Za 1 zijn rug en hadden ze zoiets van de dood of de gladiolen.

De goed leidende scheidsrechter gaf een vrije trap op de zestien die door Eric van Schanke dwars door de muur werd ingeschoten 3 – 2.
Dit was de aanzet tot nog meer druk naar voren wat al snel in de 3 – 3 resulteerde door Kenny van Gent die in een situatie met een hoge bal waar de keeper de bal tegen zijn achterhoofd aansloeg en de bal in het doel verdween.
Met nog 2 minuten te spelen kwam de mooiste aanval van deze middag die eindigde in een bal op rechts die bij Dennis van Noort terecht kwam die met een op maat genomen voorzet op het hoofd van de instormende Robin Benningshof kwam die de bal snoeihard en onderkant lat inkopte 3 – 4. Met nog ongeveer 6 minuten blessuretijd kwam de Baronie niet echt meer tot kansen en sleepte IFC de eerste 3 punten uit het vuur.

Volgende week om 15.00 de eerste thuiswedstrijd tegen GSC/ODS op sportpark Schildman.

Tekst: Tony Benningshof