zondag 16 januari 2022

Alles over Ambacht

400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol. Droom mee

29 januari 2021

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat sinds donderdag 28 januari landelijk wordt verspreid. Aan alle mensen die het theater een warm hart toedragen.

Het kunstwerk, dat bestaat uit een column (geschreven door cabaretier Jan Beuving) en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. Samen met nog 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijkt Cascade reikhalzend uit naar dat moment.

De video
Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Winactie
De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om twee kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

‘’Wij zijn klaar om te spelen.

wij wachten - met u - op de rook.’’

Kijk voor meer informatie, de column, video en winactie op www.droom-mee.nl Ook op de website van Cascade is er meer te lezen over dit initiatief: https://stichting-cascade.nl/nieuws/400-culturele-instellingen-dromen-de-zalen-alweer-vol-droom-mee

 

Lees meer over:

theater cascade
Deel dit bericht met je vrienden!