maandag 26 oktober 2020

Alles over Ambacht

27-jarige verdachte aangehouden na getrokken vuurwapen op de Hendrik Ydenweg

7 juli 2020 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op maandag 6 juli 2020, omstreeks 19.00 uur, kregen agenten de melding dat er een voertuig nogal slingerend over de A16 vanuit de richting van Rotterdam naar Dordrecht reed. Tevens was er gezien dat de bestuurder met een ballon in zijn mond zat. Dit duidde mogelijk op het gebruik van lachgas.

Toen de collega’s het voertuig zagen konden zij hem een stopteken geven op de Hendrik Ydenweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Na bevragen van het kenteken bleek de kentekenhouder als vuurwapengevaarlijk gesignaleerd te staan.
De bestuurder gaf gehoor aan het stopteken, maar weigerde tijdens de staandehouding verder volledige medewerking. Zo begon de bestuurder ineens met zijn handen bij zijn broekriem te voelen. Hierna werd in verband met de veiligheid na meerdere waarschuwingen het dienstwapen getrokken en op de bestuurder gericht. Via een zogenoemde BTGV procedure werd hij vervolgens verder uit het voertuig gepraat.

In het voertuig werd daarna nog hasj en cocaïne aangetroffen. De 27-jarige beginnende bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed en het voorhanden hebben van (hard)drugs. Op het politiebureau werd een speekseltest gevorderd. Hieraan verleende de verdachte geen medewerking. Ook aan het daaropvolgende bloedonderzoek verleende de verdachte geen medewerking.
De verdachte zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter. Door de politie is er een zogenoemde artikel 130 wegenverkeerswet melding bij het CBR gedaan omtrent het twijfelen aan de vereiste rijvaardigheid en/of lichamelijke/geestelijke geschiktheid.

Deel dit bericht met je vrienden!