zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Oplaten van ballonnen verboden in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

12 mei 2020 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is het niet langer toegestaan om ballonnen op te laten. De restanten van opgestegen ballonnen breken niet (snel) af en blijven daardoor vaak heel lang in de natuur liggen. Vissen, vogels en dieren zien de resten vaak aan voor voedsel en raken verstrikt in ballonlinten.

Ballonnen staan in de top 5 van zwerfvuil op de Nederlandse stranden. Op elke 100 meter van de Noordzeekust worden gemiddeld 12 (stukken van) ballonnen of linten gevonden. Steeds meer resten komen in het zwerf- en drijfvuil terecht.

APV
De gemeente heeft de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) aangepast, waardoor het opstijgverbod voor ballonnen formeel van kracht is. Het verbod kan dan ook gehandhaafd worden.

Hendrik-Ido-Ambacht is niet de eerste in de regio. De gemeente Zwijndrecht had al in augustus 2019 dit verbod ingesteld.

Lees meer over:

ballonnen apv
Deel dit bericht met je vrienden!