vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Coronavirus update 29 april: Nieuwe regionale noodverordening

29 april 2020 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Nieuwe regionale noodverordening: scholen weer open, sporten en markten onder voorwaarden toegestaan.

Sinds vandaag, woensdag 29 april 2020, geldt een nieuwe noodverordening in onze regio Zuid-Holland Zuid. Deze noodverordening vervangt die van vrijdag 3 april. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.
Wat is veranderd?

De belangrijkste veranderingen op een rij:

Basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang zijn vanaf 11 mei weer (gedeeltelijk) open.

Kinderen t/m 12 jaar mogen buiten weer georganiseerd sporten en bewegen onder begeleiding van een professional of sportvereniging. Kinderen van 13 t/m 18 jaar mogen buiten weer georganiseerd sporten en bewegen onder begeleiding van een professional of sportvereniging, zolang zij 1,5 meter afstand tot elkaar houden. In de update van vrijdag 24 mei leest u hoe Hi5Ambach dat in Hendrik-Ido-Ambacht aanpakt.

De weekmarkten in onze regio mogen weer open om boodschappen te doen. Hier geldt dan net als in de supermarkt: kom alleen, houd altijd 1,5 meter afstand en consumeren is niet toegestaan. Is het marktterrein te klein om 1,5 meter afstand te creëren, dan mag het aantal standplaatsen verminderd worden, zodat wel 1,5 meter afstand wgehouden kan worden. Kramen met levensmiddelen hebben hierbij voorrang. Op dit moment onderzoeken we hoe we de Ambachtse weekmarkten zo kunnen organiseren, dat ze voldoen aan de nieuwste regiionale noodverordening. Binnenkort geven we daar meer informatie over.

Evenementen zijn afgelast tot 1 september. Eerder lieten we al weten dat de Zomerparkdag dit jaar niet doorgaat

Wat is niet veranderd?

De belangrijkste maatregelen die ongewijzigd blijven zijn:

Blijf zoveel mogelijk thuis. Voel je je niet lekker? Moet je hoesten, niesen of heb je koorts? Blijf dan altijd thuis. Houd 1,5 meter afstand.

Gedeelde sanitaire voorzieningen op recreatie- en vakantieparken blijven gesloten. Wil je verblijven in een vakantiehuis of boot en heb je eigen sanitair? Dan is dat wel toegestaan.

Het uitoefenen van contactberoepen blijft tot woensdag 20 mei niet toegestaan.

Politie, handhaving en gemeente werken samen aan het handhaven van de maatregelen en kan organisatoren, ondernemers en inwoners aanspreken op het niet naleven van de noodverordening.

Handelen in strijd met de noodverordening is een overtreding waar een last onder dwangsom of een boete voor kan worden opgelegd.

Meer informatie

Op www.zhzveilig.nl/algemeen/noodverordening vindt u de actuele noodverordening.
Informatie van de Rijksoverheid over corona vindt u op www.rijksoverheid.nl/corona U kunt ook contact opnemen met het landelijk publieksnummer 0800 - 1351.

Lees meer over:

noodverordening
Deel dit bericht met je vrienden!